Unga Sporting plockade ner stjärnlaget på jorden

Samarbetet mellan stjärnanfallarna Adriano och Zlatan fick kritik

FOTBOLL

Hjälte i lördags mot Fiorentina.

Men helt anonym i går mot Sporting Lissabon.

Zlatan Ibrahimovic och Inter kom ner på jorden direkt.

Foto: AP
Zlatan i kamp med Sporting-försvarare.

Efter succén i Serie A-premiären med ett mål och en assist, fick Zlatan Ibrahimovic förnyat förtroende på topp i Inter. Nu med Adriano som partner i stället för Hérnan Crespo.

Men det unga, hungriga Sporting – utan lårskadade Pontus Farnerud – var klart aggressivare och löpvilligare.

Både Zlatan och Adriano hade det tungt och i 71:a minuten byttes brassen ut mot Crespo.

– Det här var tredje gången Zlatan och Adriano spelade tillsammans, men Crespo har andra egenskaper som för tillfället passar bättre med Zlatan. Spelarna behöver tid för att anpassa sig till varandra, säger Roberto Mancini till Channel 4 .

Raderade ut Figo

Ett skäl till den tama offensiven var att Sporting-tränaren Paulo Bento lät Miguel Veloso, 20, radera ut Figo – som låg i en fri, offensiv mittfältsposition bakom Zlatan och Adriano – från matchen.

Segermålet kom 20 minuter in i andra halvlek. Sportings vänsterback Marco Caneira tog ner bollen på bröstet och drog till med högerfoten. 196 centimeter Francesco Toldo var på skottet, men bollen gick ändå in under ribban.

Fyra minuter senare fick Patrick Vieira rött kort efter en vårdslös tackling på Alecsandro.

Några minuter före full tid kom Inters kvitteringschans – och det var Zlatan som skapade den. Svensken fick bollen till vänster utanför Sportings straffområde, men skottet gick precis utanför Ricardos stolpe.

Intertränaren Roberto Mancini ville efter matchen inte gå med på att laget gjort en dålig insats.

– Vi förtjänade ett kvitteringsmål och var aggressiva sista 15 minuterna för att få ett poäng, säger Roberto Mancini till Channel 4.

Petter Maaherra