Houllier: Kim kommer att bli fantastisk

I kväll gör Källström sitt livs klubblagsmatch

FOTBOLL

Allsvenskan, landslaget, EM och VM-spel.

I kväll får Kim Källström uppleva spel i Champions League med - världens finaste och prestigefylllda klubbturnering.

- Folk säger att det är speciellt, men har man inte testat så vet man inte hur det är. EM, VM, vinna ligan och spela Champions League måste man uppleva för att förstå, säger Kim till Göteborgs-Posten.

I kväll möter Källströms Lyon giganterna Real Madrid hemma på Stade Gerland.

- Det har varit landskamper och så spelade vi i lördags. Det är först nu man sitter och tänker på det. Det kommer nog att bli jävligt häftigt i alla fall. Jag hoppas att jag får spela lite.

Ny situation för Kim

Den svenske landslagsmittfältaren är inte helt ordinarie Gerhard Houlliers stjärnfyllda lag.

- Man är i en helt annan situation här än man har varit i tidigare klubblag. Fast det visste jag om när jag kom hit. Jag spelar i Olympique Lyonnais. Vi kan bli den första klubben i modern tid som vinner någon av de stora ligorna sex år i rad. Det är inget skitlag om man säger så. Och inget misslyckande för mig. Det är som det är. Jag har varit på planen i alla matcher i ligan. Jag är oerhört nöjd med hur allting har startat. Presterar jag kommer jag att göra mina matcher. Det vet jag.

Får beröm av Houllier

Och tränaren Gerhard Houllier berömmer svensken:

- Jag tror att han kommer att bli fantastisk. Han är läraktig och är i en storklubb. Varje gång han kommer in på planen bidrar han med något annorlunda. Längre fram, när han har etablerat sig lite mer blir han mycket svår att flytta på. Vi är både spända och förtjusta, förklarar fransmannen för GP.

Jörgen Källström