STJÄRNMÖTET

Kungen mot prinsen – vem vinner första slaget?

Foto: ap
Kvällens match i matchen blir mellan Cesc Fabregas och Kaká när Arsenal möter Milan.
FOTBOLL

Tungvikstmöte på Emirates Stadium i kväll: Premier League-ettan mot Champions League-mästarna.

Men också en supermatch i supermatchen.

Francesc Fabregas, 20, Arsenal.

Kaká, 25, Milan.

Vem av stjärnorna leder sitt lag till kvartsfinal?

Det är lite av kungen mot kronprinsen i London i kväll, när den första åttondelsfinalen sparkas i gång 20.45.

Kaká, brassen i Milan, utsågs ju till världens bäste spelare 2007 och vann också Guldbollen och Champions League med Milan.

Fabregas, spanjoren i Arsenal, har styrt utvecklingen av ”nya”, unga Arsenal – som befarades gå en svår säsong till mötes – och dessutom är han redan ny nyckelspelare i det Spanien som i sommar spelar EM.

– Vi kan gå hela vägen, har Fabregas tidigare sagt om Champions League.

Har stjärnsmällen påverkat?

Men det är lite skakat Arsenal som i kväll springer ut på Emirates Stadium. Hur långt in i huvudet på spelarna sitter stjärnsmällen mot Man United i FA-cupen i lördags (0–4)?

Managern Arsene Wenger viftar bort det snacket.

– Jag är inte alls orolig. Spelarna kommer tillbaka snabbt. Vi har såna höga ambitioner, vi är fem poäng före i Premier League och vi har en fantastisk chans mot Milan, säger han till Sky Sports.

Wenger kan också glädja sig åt att Arsenal får tillbaka en mängd spelare som saknades mot Man United.

Gael Clichy, Mathieu Flamini och nye anfallsstjärnan Emmanuel Adebayor förväntas alla starta och även backen Bacary Sagna är spelklar. Av de tyngre namnen är det nu bara Tomas Rosicky och Robin van Persie som saknas.

Målvakten Manuel Almunia är sjuk och därmed får veteranen Jens Lehmann återigen starta.

Milan har målvaksbekymmer och det kan tvinga managern Carlos Ancelotti att kasta in Valerio Fiori, 38, mellan stolparna. Han har inte startat en match för Milan på – åtta år.

Brassen Dida är definitivt satt ur spel och om inte reserven Zeljko Kalac kan spela kommer Valerio Fiori göra debut i Champions League.

FAKTA

ARSENAL-DEBUT SOM 16-ÅRING

Namn: Francesc Fàbregas. Nationalitet: Spanien. Ålder: 20. Klubb: Arsenal (kom dit från Barcelona 2003). Kuriosa: Debuterade i Arsenal i oktober 2003 i en ligacupmatch som tidernas yngste A-lagsspelare (han var då 16 år och 177 dagar). Aktuell: storstjärna i Arsenal.

VÄRLDENS BÄSTE SPELARE 2007

Namn: Ricardo Izecson dos Santos Leite (aristnamn Kaká). Nationalitet: Brasilien. Ålder: 25. Klubb: Milan (kom dit från São Paulo 2003). Kuriosa: Var nära att bli förlamad i en dykolycka 2000, då han slog huvudet i bassängbotten. Aktuell: storstjärna i Milan.

Källa: wikipedia