Över – men inte avgjort

Wenger: Nu är det fördel Milan

1 av 4 | Foto: Foto: AFP
Missen Det var bara sekunder kvar av stopptiden när inhopparen Theo Walcott serverade Adebayor som fick öppet mål – och nickade i ribban.
FOTBOLL

Han har hittills agerat hjälte under stora delar av säsongen.

Men i går fick Arsenals Emmanuel Adebayor istället ikläda sig rollen som syndabock.

Situationen som kan komma att avgöra hela åttondelsfinalen mot Milan inträffade på övertid. Inhopparen Theo Walcott lyfte in bollen från högerkanten och vid bortre stolpen dök en helt omarkerad Adebayor upp. Med ett tomt mål till sitt förfogande och endast ett antal centimeter från mållinjen lyckades togolesen med konsttycket att nicka i ribban.

Läget i slutsekunderna var det fetaste, men inte det enda, som Arsenal brände.

– Vi tog inte till vara på de chanser vi skapade. Vi var nervösa i sista tredjedelen och i avslutningssituationerna, säger Arsène Wenger som för övrigt var mycket nöjd med lagets insats.

”En fantastisk match”

–Vi gjorde en fantastiskt match och det är synd att vi inte får göra mål. Med lite flyt hade vi gjort två eller tre.

För Milans del var det mållösa mötet på Emirates Stadium ett bra resultat inför returen om knappa två veckor. Man kom enligt tränare Carlo Ancelotti till London med ambitionen att i första hand freda sitt eget mål, något som slog väl ut.

– Milan försvarade sig på ett mycket rutinerat sätt, säger Wenger som nu menar att det är fördel italienarna inför returen.

Men Arsenaltränaren kommer säkert att använda sitt lags insats på Giuseppe Meazza-stadion 2003 som inspirationskälla för sina spelare. Då kördes Inter över med hela 5–1 i en minnesvärd match för alla Arsenalanhängare.