Sista matchen – då vill Drogba bort

”Dröm att spela i Milan”

FOTBOLL

Chelsea står inför den viktigaste matchen i klubbens historia.

Då går Didier Drogba ut och sågar managern Avram Grant.

– Vi fick en styvfar vi själva inte hade valt, säger anfallsstjärnan.

Foto: AP
Didier Drogba vill bort från Chelsea. Ny klubbadress kan bli Milan.

Att relationen mellan Grant och Drogba inte är den bästa är ingen hemlighet. Men tidpunkten för Drogbas attack – mitt under uppladdningen inför kvällens final – kunde knappast varit sämre.

– Vad vill du att jag ska säga om Grant? Bortsett från det faktum att han införde sin fotbollsfilosofi är han mindre karismatisk och mindre argumenterande än Mourinho. Det skapar ett tomrum, säger Drogba ­enligt Evening Standard.

”Det var som att förlora en far”

Han fortsätter:

– Grant har inte haft mycket att säga. Allt han kunnat göra har varit att vänta och se om resultaten skulle komma eller inte.

Den ivorianske anfallsstjärnan menar att Grant inte kan ta åt sig någon ära av att Chelsea gått till final i Champions League. I stället tycker Drogba att allt är förre managern José Mourinhos förtjänst.

Drogba tog sparkningen av portugisen hårdare än de flesta. Han ­berättar hur han – och övriga spelare – kände när Grant ersatte Mourinho­ i september.

Träffat Milans president

– Som en son efter förlusten av sin far. I vårt fall tvingades vi gå vidare med en styvfar vi själva inte hade valt.

Mycket talar för att kvällens match blir det sista Drogba gör för Chelsea. Han har kontrakt med Londonklubben över nästa säsong, men har själv framfört önskemål om att få flytta. ­

Framför allt Milan har nämnts som tänkbar klubbadress.

Så här säger Drogba i den självbiografi som brittiska medier tagit del av:

– Det är alla fotbollsspelares dröm att skriva på för AC Milan. Jag har förklarat för Paolo Maldini att Milan är en klubb jag skulle vilja spela i.

Drogba berättar även om ett möte med klubbens vice-president Adriano Galliani. Enligt Drogba ska Galliani ha frågat när han vill börja spela för Milan.

– När du vill, det är upp till er. Fixa fram pengarna och åk och träffa Chelsea, svarade Drogba.