Ronaldo har inte gjort mål mot Chelsea

”Det ska jag rätta till i Moskva”

FOTBOLL

London. Kritiserad för att inte presterat i de stora matcherna.

Då slår Cristiano Ronaldo, 23, tillbaka:

– Jag har gjort mål mot förmodligen varenda lag i England, utom Chelsea – och jag har chansen att rätta till det i Moskva, säger han i Sunday Mirror.

Foto: ap
Ronaldo tycker inte han har något kvar att bevisa.

Cristiano Ronaldo har vunnit alla engelska utnämningar- ---han kunnat under de fem säsonger som gått sedan han värvades till Manchester United från Sporting Lissabon för 12,25 miljoner pund.

Nu är det han själv som höjer kraven inför framtiden.

– Förra säsongen gjorde jag 23 mål och killarna sa att jag aldrig skulle kunna bräcka det. Så då gjorde jag 41 mål. Nu frågar redan mina lagkamrater vad jag ska hitta på härnäst, säger han i Sunday Mirror.

Han fortsätter:

– Jag kanske kommer bli kritiserad om jag bara gör 20 eller 30 mål nästa -säsong.

Vart de målen kommer att -göras är oklart.

Real nästa?

Om man får tro Manchester Uniteds boss David Gill stannar Ronaldo i klubben åtminstone till 2012.

Men rykten i spansk tv talar om något helt annat. Rykten som att 23-åringen är på väg till Real Madrid, vilket Gill kraftfullt avfärdar.

Dessutom blev en spansk journalist rejält uppläxad av en märkbart irriterad Sir Alex Ferguson när frågan kom upp på gårdagens presskonferens.

”Jag har absolut inget att bevisa”

– Det finns en hel del idioter här. Om du vill slå vad, så kan jag satsa ganska mycket pengar på att han stannar, ska Ferguson ha sagt enligt Belfast Telegraph.

Men i kväll är det Ronaldo som kan uppfylla Manchester Uniteds högsta önskan och stoppa Chelsea i den -heta Champions League-finalen. Samtidigt höjs kritiska röster i brittisk press om att Ronaldo inte är de stora matchernas man.

Något han kaxigt parerar:

– Jag är medveten om att folk har kritiserat mig i de stora- matcherna, men se bara på bevisen. Den här säsongen har jag gjort två mål mot Arsenal, jag gjorde mål mot Liverpool och Roma. Jag blir inte arg över kritiken för jag vet att jag är den absolut bästa.

– Jag har absolut ingenting att bevisa för mig själv.

Han fortsätter:

– Men viktigast för mig är att vinna -finalen mot Chelsea för den har jag aldrig vunnit. Det ser jag fram emot mest av allt.