Ferguson lyckligare än någonsin

Lars Lagerbäck hyllar Sir Alex

1 av 2 | Foto: DARREN STAPLES
Legenden Sir Alex Ferguson vinner mer – den här gången tillsammans med Carlos Tevez.
FOTBOLL

MOSKVA. Sir Alex Ferguson är inte bara kung i fotbollsvärlden efter sin andra Champions League-triumf.

Han är också Lars Lagerbäcks förebild.

–?Jag har en oerhörd respekt för Ferguson. Det finns något väldigt, väldigt starkt hos honom, säger den svenske förbundskaptenen.

Trots tio ligasegrar, en Champions League-titel, två cupvinnarcuptitlar och fem FA-cuptitlar redan i ett av fotbollsvärldens mäktigaste cv verkade Sir Alex Ferguson lyckligare än någonsin efter triumfen här på Luzjniki­stadion i Moskva.

–?Jag är väldigt stolt och väldigt lycklig. Ibland är det så man måste nypa sig för att förstå att det är sant, säger Ferguson.

Gillar kontinuitet

Han ville aldrig sluta jubla i den regniga Moskvanatten, men så hade han också vunnit sin första straffsparksläggning efter sex raka, bittra förluster.

Den adlade skotten är kontinuiteten personifierad efter 22 år i Manchester United.

Därför är det kanske inte så konstigt att han också är den stora förebilden för Lars

Lagerbäck, vars honnörsord är just kontinuitet.

–?Jag har en oerhörd respekt för Ferguson. Visserligen är han i en av världens bäst organiserade och rikaste klubbar, men att under så lång tid nå de resultaten tyder på att det finns något väldigt, väldigt starkt i honom, säger Lagerbäck, som i går kväll laddade med Champions League-finalen på tv inför dagens första samling med landslaget inför EM.

Lagerbäck nämner också Portugals förbundskapten Luiz Felipe Scolari frågan om vilka som är hans förebilder.

Har du träffat Ferguson någon gång?

–?Nej, aldrig. Men det är en person jag har en mycket stor respekt för.

Giggs blev historisk

Kontinuitet står också Manchester Uniteds Ryan Giggs för.

I går blev walesaren historisk när han byttes in i 87:e minuten. Han gjorde då sin 759:e match för United, en mer än legendaren Sir Bobby Charlton som var hedersgäst vid finalen och efteråt gick ner på innerplan och kramade om Giggs.

–?Det här är den största kvällen i mitt liv, säger Giggs, som kunde avgjort matchen i förlängningen på ett jätte­läge men i stället såg till att säkert sätta Uniteds sista straff till (sammanlagt) 7–6.