Chelsea hyllar sin kapten

”Ingen ville vinna mer än han”

FOTBOLL

John Terry halkade när han skulle sparka hem guldet till Chelsea.

Efter matchen stöttades en gråtande Terry av lagkamraterna.

–?John är Mr. Chelsea. Ingen ville vinna mer än han, men han kommer tillbaka, säger Frank Lampard.

Foto: Reuters
Tårarna John Terry är helt knäckt efter finalförlusten mot Manchester United. Chelseas kapten och trotjänare hade chansen att avgöra finalen i straffläggningen men halkade och sköt sin straff i stolpen.

Chelseas lagkapten hade, i den femte straffomgången, chansen att bli odödlig. Han var en straff ifrån att skjuta Champions league-bucklan till sin moderklubb. Bara en regntung och nylagd gräsmatta stod emellan honom och drömmen. I skottögonblicket halkade han med stödje­benet och bollen gick i stolpen.

Lämnade i tårar

Mittbackens radarpartner i landslaget, Manchester Uniteds Rio Ferdinand, hade nästan gett upp hoppet om guld.

–?Jag trodde han skulle göra mål. Han är normalt en grym straffskytt, men han halkade. Tyvärr måste någon förlora och nu blev det Chelsea, säger Ferdinand.

I?stället för att bli hjälte lämnade Terry planen i tårar. Han tröstades efter matchen av tränaren Avram Grant och vännen Frank Lampard.

–?Vi satt i förarsätet i straffläggningen och sedan halkade John. Det är grymt, men sådan är fotbollen, säger Avram Grant, som hyllade sin lagkapten efter straffmissen:

–?Han var väldigt ledsen och han grät, men JT är den största anledningen till att vi kom så här långt. Han var strålande i semifinalen och i den här matchen. Jag tycker synd om honom och hela laget, säger Grant, till AP.

Frank Lampard, som var syndabock i VM 2006 när han missade en straff mot Portugal, höll om en gråtande Terry samtidigt som United-spelarna firade guldet.

”Visar karaktär”

–?John är Mr. Chelsea. Han är fostrad i klubben och han är vår kapten. Han ville vinna mer än någon annan. Det finns inte många mittbackar som är villiga att ta en femte straff, det visar hans karaktär. Ingen i Chelsea kommer att kritisera honom, säger Lampard.