TACK FÖR SHOWEN

Här hyllar Mourinho Zlatan: ”En fantastisk framspelare”

1 av 2 | Foto: FOTO: AP
BRILJERADE – SOM PASSNINGSKUNG José Mourinho var överlycklig över sin anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovic efter segern mot Panathinaikos och gjorde high five med svensken.
FOTBOLL

ATEN. Efter andra assisten vände sig Zlatan Ibrahimovic mot José Mourinho som sprang ut på planen.

Den lille store Intertränaren tog sin makalösa matchvinnare i famnen.

– När jag inte har fysiska problem kan jag spela min fotboll. Jag älskar det här spelet med laget, säger Zlatan Ibrahimovic.

Det var en lite rörande scen mitt i det ekonomiska, professionella fotbollsallvaret.

Efter sin tittfint och drömpassning till Adriano vände sig Zlatan Ibrahimovic mot bänken, där José Mourinho var på väg ut mot planen.

De möttes – Intertränaren och hans juvel – i en high five som följdes av en kram.

Framspelningen var Zlatans andra denna kväll och svensken låg bakom Inters första seger i en Champions Leaguepremiär på tre år.

Efter den viktiga och symboliska vinsten, 2–0, över grekiska Panathinaikos fortsatte José Mourinhos hyllningar.

– Ibra är en forward som nödvändigtvis inte behöver göra mål, han är också en fantastisk framspelare, det var därför jag kramade honom, sa José Mourinho på presskonferensen.

Zlatan Ibrahimovic gjorde en enastående prestation i matchen. Bortsett från ett par frisparkar mot sig i andra halvlek och ett missat friläge i första spelade han kvalitetsfotboll med stor pondus och enormt självförtroende.

Han förklarade i den mixade zonen efteråt varför:

– När jag inte har fysiska problem kan jag spela min fotboll, och assisten är också en del av min fotboll. Det är den femte matchen på två veckor. Jag kan spela mera.

I form

Zlatan Ibrahimovic, som fick slutet av förra ligasäsongen och EM stört av sin knäskada, verkar nu äntligen kommit i form för att spela 90 minuter trots att det är tätt mellan matcherna.

Inför de grön-vita hysteriska Panathinaikosfansen plockade han fram en stor del av sitt register.

– Han visade sina kvalitéer i dag. Bortsett från de två assisten var hans sätt att jobba för laget, hans sätt att försvara, briljant och han hjälpte laget enormt mycket. I kväll var det hans kväll, han var fantastisk i varje aspekt av matchen, säger Inters mittfältare Patrick Vieira till Sportbladet.

Funnit varandra

Zlatans framspelning kom i ett viktigt skede när Panathinaikos pressade på med mycket folk och hade haft ett par chanser till kvittering.

Så lättnaden var stor.

Liksom kärleken.

Efter matchen småjoggade José Mourinho ikapp Zlatan Ibrahimovic på väg ut i spelargången och lade armen om honom.

Och senare på väg mot spelarbussen var de där igen – med ännu en high five.

Ljuv musik har uppstått mellan ett tränarorakel och ett anfallsgeni.

FAKTA

ZLATAN IBRAHIMOVIC

Passningar bra/dåliga: 23 (två assist)/6. Mottagningar rätt/fel: 12/3. Närkamper vunna/förlorade: 3/3. Höjddueller vunna/förlorade: 10/6. Frisparkar med/mot: 3/5. Avslut bra/dåliga: 1/1. Offside: 2. Betyg:

Briljant framspelning till Adriano, stark assist till Mancini. Försökte chippa i sitt friläge men bollen rann i från honom. De felaktiga passningarna och förlorade höjdduellerna kom i andra då ett tillbakapressat Inter lyfte långt.