Mardrömmen

Isak: Det gick för fort för oss

1 av 3 | Foto: FOTO: SCANPIX, BILDBYRÅN, VIASAT SPORT
”KÄNDES INTE SÅ KUL” Andreas Isakssons fick en tuff Champions League-debut med tre insläppta mål.
FOTBOLL

EINDHOVEN. Noll poäng och tre mål i nacken.

Andreas Isakssons Champions League-debut blev en enda lång mardröm.

– Det gick för fort för oss, säger Isaksson till Sportbladet.

Redan efter 35 sekunder kom Atletico Madrids anfallare Sergio Agüero helt fri med Isaksson.

Den svenske landslagmålvakten väntade ut argentinaren – och räddade med bröstet. Nio minuter senare spräckte underbarnet Agüero Isakssons nolla.

– Det kändes inte så kul. Vi släpper till för mycket enkla chanser samtidigt som de är väldigt vassa, säger Isaksson om sin debut i Champions League.

Spelglädjen tillbaka

Bara minuten efter 0–1 räddade Isaksson ett distansskott från portugisen Simão nere vid sin högra stolpe. I 36:e minuten vände Agüero, 20, på ett grässtrå i straffområdet och dunkade in 0–2.

– Han är ruggigt bra. De är vassa där framme och när vi gjorde misstag straffade de oss direkt, säger Isaksson som ändå hade hopp om vändning i paus.

– Vi har 0–2 i nacken när vi går ut i andra och spelar riktigt bra. Så gör de trean och då är det slut, säger Isaksson om Maniches friläge som ledde till slutresultatet 0–3.

Trots mardrömsdebuten är det en avspänd och trygg Isaksson som möter Sportbladet. Sedan den svenske landslagsmålvakten flyttade till Eindhoven har spelglädjen kommit tillbaka.

På säsongens första fem tävlingsmatcher släppte Isaksson bara in två mål – båda på övertid.

– Det känns riktigt bra här. Jag har tränarens förtroende och det är jätteviktigt. Att få spela matcher varenda vecka betyder mycket.

Känner du att du är en bättre målvakt i dag än för ett halvår sedan?

– Ja, absolut. Jag tycker det går uppåt hela tiden. Jag trivs jättebra här och allting har stämt perfekt. Jag är väldigt nöjd.

FAKTA

ANDREAS ISAKSSON

BETYG: SKOTT: Räddade: 5. Insläppta: 2. HÖJDBOLLAR: Nedplockade/bortboxade: 1. Förlorade: 0. UTRUSNINGAR: Lyckade: 3. Misslyckade: 1. UTKAST: Rätt: 7. Fel: 0. PASSNINGAR: Rätt: 8. Fel: 0.