"Det blir inte större än så här”

Andreas Johansson inför supermötet med Manchester United: Vi måste våga anfalla

FOTBOLL

Celtic i all ära.

Det är nu Champions League blir Champions League på allvar för danska Ålborg. För här kommer Manchester United på besök.

– Det blir inte större än så, säger lagets ende svensk, Andreas Johansson till sportbladet.se.

Foto: BILDBYRÅN
Andreas Johansson – i kväll går hans Ålborg upp mot Man United.

Det började med ett kryss i Glasgow. Nu ska alltså danska lilleputtlaget Ålborg spela mot de regerande mästarna. Mot förra säsongens bästa klubblag i Europa. Manchester United.

– Vi måste spela väldigt tajt. Vi måste stå rätt och när vi väl får tag i bollen så måste vi våga hålla den inom laget och anfalla. Det går inte att försvara sig i 90 minuter för om man bara får jaga boll så kommer till slut det där målet. Så enkelt är det, säger Andreas Johansson.

”Stjärnor på alla platser”

Hans lag gjorde precis detta mot Celtic mot vilka de klarade 0–0, men som påpekats ett par gånger redan så kommer det här att bli något annat.

– Manchester United är oerhört bra. De har världsstjärnor på alla platser och det spelar ingen roll vilka de ställer upp med. Det är inte en 16-mannatrupp vi pratar om här precis. Om vi pratar om spelare så är det givet att nämna Cristiano Ronaldo. Med sin teknik och snabbhet är han något extra.

Tror du att de underskattar er?

– Det är jag ganska säker på att de gör. De räknar nog med att det här blir tre enkla och givna poäng.

Ferguson: De är kämpar

Matchen kommer att säljas ut. Endast 11 000 åskådare kommer dock in på arenan där de danska mästarna huserar, men intresset för matchen är enormt.

– Vi hade kunnat sälja två, tre gånger så mycket biljetter. Det här är matcherna som alla väntar på. Det är nästan så att man glömmer bort ligaspelet.

Är det här den största klubblagsmatchen du har spelat?

– När jag var i England och när jag väl fick spela så var det ju också stora matcher mot stora lag, men det här är ju Champions League, världens roligaste turnering inom klubblagsfotbollen. Det blir i alla fall inte mycket större än det här.

Man Uniteds boss Alex Ferguson är full av respekt för kvällens motståndare

– Danska lag är riktiga kämpar. De möter Manchester United, de kommer att ha en utsåld arena och hela stan kommer att stå upp för dem, varnar Ferguson.

United kommer till spel utan skadade duon Owen Hargreaves och Gary Neville.