Källström och Mellberg petade

Andreas Johansson spelar

FOTBOLL

Kim Källström har det tungt i Lyon. När laget ikväll spelar borta mot Bayern München är svensken petad till bänken återigen. Han är inte ensam om det. Även Olof Mellberg är petad i Juventus. Han får inte ens sitta på bänken.

Claudio Ranieri har roterat laget ordentligt i inledningen av säsongen. I senaste matchen var Olof Mellberg tillbaka i startelvan och gjorde en klart godkänd insats, men när Juventus ikväll möter vitryska Bate Borisov på bortaplan är han inte ens med på bänken. Det är en ovan situation för den svenske mittbacken som har vant sig vid att spela varje match under sina år utomlands. I Juventus är konkurrensen dock stenhård och det får han nu känna på.

Kim petad igen

Kim Källström sitter visserligen på bänken för sitt Lyon och det kan bli tal om ett inhopp, men hans situation är mer prekär. Åtminstone om man ser det ur det svenska landslagets synpunkt. När han väl har fått spela har det mest handlat om en plats som vänsterback. Nu är han åter petad ur startelvan.

Av de tre svenskar som är i farten ikväll är det bara Andreas Johansson som spelar från start. Hans Ålborg möter som bekant Manchester United på hemmaplan.