Adde: 2–0-målet dödar matchen

Johansson bäst i Ålborg

FOTBOLL

Andreas Johansson gjorde en klart godkänd insats mot Manchester United, men hans Ålborg var i slutändan ändå chanslösa. De regerande mästarna vann med 3–0 efter att 300-miljonerskonorförvärvet Dimitar Berbatov spräckt sin målnolla.

– Det är alltid viktigt att vinna borta, säger Nemanja Vidic till Viasat Sport.

Foto: AFP
Andreas Johansson, hårt uppvaktad av Nani och Scholes.

Manchester United var det klart bättre laget, men i slutändan var det ändå ett misstag som sänkte danska Ålborg. Gästerna hade givetvis det mesta av spelet och när Wayne Rooney gjorde 1–0 i den 22 minuten var det helt i sin ordning. Men några fler mål föll inte i den första halvleken och Ålborg blev modigare i sin offensiv. Då förstörde lagkaptenen Thomas Augustinssen kvällen inför de 11 000 åskådarna på Energi Nord Arena.

Enkelt för Berbatov

Han hade dålig koncentration i samband med att bollen gick i backlinjen och i stället för att ta emot den enkelt lyfte han upp bollen, förlorade kontrollen och bjöd Dimitar Berbatov på ett enkelt 2–0-mål tio minuter in på andra halvlek och matchen var avgjord.

– Det är klart att vi visste att det skulle bli jättetufft. Så länge vi kunde hålla 0–0 och de leder med 1–0 är vi med i matchen. 2–0 dödar matchen. Det blir lite game over, säger Andreas Johansson till Viasat Sport.

Ålborg kunde därefter inte komma tillbaka även om Andreas Johansson sånär hade ordnat en reducering vid två tillfällen.

Johansson bäst

Först genom ett vackert genombrott som avslutades utanför och sedan genom en nick som gick längs med målet, men utanför. Svensken var Ålborgs bäste spelare i offensiven, men fick stundtals ta en alltför defensiv roll när United tryckte på.

– Det är sista kvaliteten som är jätteviktig. I en sådan match får man inte så jättemånga chanser. De slår av lite på takten när de leder 2-0 och 3-0 och vi får lite mer ytor, men det gäller att sätta dit chanserna, säger Andreas Johansson.

United jagar formen

Till slut kunde Berbatov göra sitt andra mål efter passning från Cristiano Ronaldo. Bra i Ålborg var även målvakten Karim Zaza, chanslös på målen.

– Vi har inte nått rätt form. Vi jagar fortfarande. Det är i början av säsongen. Det viktigaste nu är att vinna matcherna, säger Nemanja Vidic till Viasat Sport.

Förlust för Ålborg alltså, men Andreas Johansson kan i alla fall glädja sig med att han är tillbaka i landslaget.

– Det var kul. Det var ett tag sedan jag var med igen. Jag såg på internet att jag var med, säger han.