Åttondelsfinal i sikte för Zlatan

Chelsea, Inter och Barcelona
nära avancemang

FOTBOLL

Tre lag, tre segrar. Chelsa, Inter och Barcelona har ganska klart för sig vad som gäller i kväll. Seger och åttondelsfinalen är säkrad.

– Det är viktigt för då skulle vi kunna spela de två sista matcherna med mindre tryck på oss, säger Inters manager Jose Mourinho.

Med ett oerhört tufft spelschema för de stora lagen är det lätt att förstå att de tre som kan kvalificera sig för åttondelsfinal redan nu verkligen vill göra det. För Inter gäller det att plocka tre poäng borta mot överraskningen Anorthosis Famagusta. Inter har haft det lite tungt ett tag, men senast blev det till slut tre poäng i Serie A sedan Ivan Cordoba gjort 3–2 i slutet mot Reggina.

– Resultatet mot Reggina var självklart väldigt viktigt för oss. Det är skilnad mellan att kämpa till sig en poäng och att ta med sig tre hem. Målen kom vid viktiga tillfällen för oss eftersom vi därmed vann efter två matcher i rad utan seger där vi förlorade fyra poäng, säger managern Jose Mourinho enligt soccernet.com.

Tungt för Roma

Portugisen hoppas att laget ska kunna ta med sig den segern till Cypern och mötet med Famagusta som ligger tvåa, fyra poäng efter Inter och Mourinho hoppas göra det till sju poäng och ta sig till åttondelsfinal.

– Det här är viktigt för oss eftersom ett positivt resultat skulle tillåta oss att spela de resterande gruppmatcherna i Champions League med mindre press på oss, säger Mourinho.

Portugisen kommer av allt att döma att som vanligt starta med Zlatan Ibrahimovic på topp. Han får hjälp av Ricardo Quaresma och Mario Balotelli.

Chelsea och Barcelona befinner sig i liknande läge. Chelsea leder sin grupp, tre poäng före Cluj och fyra poäng före trean och kvällens motståndare Roma. Ett Roma som har stora problem och en tränare, Luciano Spalletti, som lever under stor press.

– Det här laget behöver entusiasm och lugn för att spela bra och för tillfället har vi varken det ena eller det andra, vilket gör det svårt att skapa en positiv stämning, säger Spalletti.

Pep varnar för Basel

Han kanske borde ringa Josep Guardiola. Barcelonas manager har vänt den tunga trend som plågade Barca i början av säsongen. Nu kommer laget till matchen mot Basel med bland annat full pott hittills i Champions League och alla förväntar sig att Barcelona ska köra av motståndarna precis som de gjorde när lagen möttes i Schweiz. Då vann Barcelona med 5–0. Farligt menar Guardiola.

– Vi är inte i åttondelsfinal ännu, vi har inte besegrat Basel ännu. Om vi tror att matchen kommer bli som den för två veckor sedan kan vi råka ut för en otrevlig överraskning. Vi måste minnas vilka våra motståndare är och ge dem den respekt de förtjänar, säger Pep Guardiola varnande.