Stjärnan ska jaga iväg spanska spöket

Benitez hoppas på Torres i comebacken

Foto: AP
5 mål Fernando Torres, Liverpool.
FOTBOLL

En spansk skyttekung ska jaga i väg ett spöke från samma land.

Fernando Torres är mannen som ska bryta Liverpools dåliga rad mot spanska klubbar i Champions league.

Torres väntas göra comeback efter sin lårskada när Liverpool tar emot hans gamla klubb Atletico Madrid i Champions league. Torres missade 1–1-matchen i Madrid i förra månaden och fanns inte heller med när Liverpool förlorade mot Tottenham i Premier league i lördags.

Det var Liverpools första förlust för säsongen.

Nu hoppas Liverpooltränaren Rafael Benitez att laget snabbt ska komma tillbaka för att bryta en dålig trend mot spanska klubbar. Trots sin styrka hemma på Anfield har Liverpool inte lyckats vinna någon av sina fem senaste hemmamatcher mot spanskt motstånd och har inte gjort mål i de fyra senaste av dem.

Nu sätter han sitt hopp till Fernando Torres.

– Förhoppningsvis är han redo. Kan han inte spela från start så börjar han på bänken. Jag skulle tro att chansen att han spelar är 70 procent. Atletico Madrid var hans första klubb och nu är han i Liverpool – två stora klubbar med många fans som älskar honom, så det här är en viktig match för honom, säger Benitez.

Liverpooltränaren hoppas att hans lag ska säkra avancemang till nästa gruppspel så snabbt som möjligt.

– Det skulle innebära att vi kan använda andra spelare i de sista matcherna och koncentrera oss mer på Premier league och behålla titelchansen där, säger han.

Fler lag ser liknande möjligheter på tisdagen. Barcelona kan ta sin fjärde raka seger och säkra avancemang mot nollpoängaren Basel hemma, titelhållaren Manchester United kan göra det med en bortaseger mot Celtic och Chelsea med en seger borta mot Roma.