Barcelona vidare – men Iniesta skadad

Ny tung kväll för Andreas Isaksson

Foto: AP
FOTBOLL

1–1 mot Behrang Safaris Basel räckte för att Barcelona skulle säkra en plats till åttondelsfinalen i Champions league. Men tisdagens möte i grupp C överskuggades av en skada på den spanske landslagsmittfältaren Andres Iniesta.

– Skadan på Andres är tråkiga nyheter från matchen, sade Barcelonas klubbordförande Joan Laporta om Iniesta som tvingades utgår med skadekänningar i högra benet i den 66:e minuten.

– Det ser ut som en skada som kan ta ett tag att komma tillbaka ifrån. Andres är en nyckelspelare i laget så det känns verkligen som ett bakslag.

Nilsson vann svenskmötet

Om skadan är så pass allvarlig som man först spekulerar i kan Iniesta bli borta från spel i upp till sex veckor.

Mikael Nilsson vann svenskmötet med Markus Rosenberg (båda från start) när Panathinaikos gjorde 3–0 (Mantzios, Karagounis och Tziolis) borta mot Werder Bremen.

Grekerna ligger trea i B-gruppen på fyra poäng. Bremen står på tre. Inter leder på åtta, följt av Famagusta på fem.

Tung förlust för Isaksson

I grupp D fick landslagsmålvakten Andreas Isaksson i PSV Eindhoven ingen bra kväll. Efter en halvtimmes spel i Marseille kunde hemmalagets Bakari Koné göra 1–0. Och Marseille, som inför matchen låg på en sistaplats i gruppen, vann till slut med 3–0 efter två mål av Mamadou Niang.

I grupp A var det lagen i den nedre delen av tabellen som tog poäng på tisdagskvällen. Chelsea behövde en seger borta mot Roma för att säkra avancemang, men Champions league-finalisten från i våras fick se sig besegrad av Roma med 3–1. Samtidigt vann tabellfyran Bordeaux mot rumänska Cluj borta med 2–1.

I grupp C blev dock striden avgjord på tisdagen. Såväl Storting Lissabon (som vann mot Sjachtar Donetsk med 1–0) som Barcelona (1–1 mot Behrang Safaris Basel) är klara för åttondelsfinal.

TT