Hansson i fokus på Anfield

Flera omdiskuterade situationer – Liverpool kvitterade på tilläggstid

Foto: GETTY IMAGES/TV6
Atletico Madrids spelare omringade de svenska domarna.
FOTBOLL

Han har varit i blåsväder i allsvenskan.

I kväll hamnade domaren Martin Hansson i hetluften även i Champions League när han blåste straff för Liverpool på tilläggstid.

– Det var absolut inte straff, rasade Atletico Madrids Maxi Rodriguez.

– Jag är inte säker på att det var straff, sa Liverpool Steven Gerrard som föll.

Det var fyra händelser i Champions League-mötet mellan Liverpool och Atletico Madrid på Anfield som kommer att bli omdiskuterade.

Först träffade bollen på Jamie Carraghers arm när han skulle glidtackla undan ett inlägg – men Martin Hansson valde att fria.

Blundade först...

Kort senare var det dags igen – fast åt att andra hållet.

Liverpools anfallare Robbie Keane tog sig in i straffområdet och lyfte bollen över Atletico Madrid-försvararen Luis Perea som tog bollen med handen. Svenske domaren Martin Hansson friade återigen och assisterande domaren Stefan Wittberg valde att inte inte kliva in och vinka för straffsituationen.

Liverpool-spelarna var vansinniga.

...men inte sen

Men till slut jublade Liverpool – medan det var Atletico-spelarnas tur att omringa de svenska domarna.

Först blundade Hansson när Carragher återigen tog med handen.

Och när Steven Gerrard sedan föll i straffområdet på tilläggstid efter kontakt från Mariano Pernia föll domaren Martin Hansson för det. Efter konsultation med Stefan Wittberg valde Hansson att blåsa straff och Steven Gerrard kunde kvittera på straffen.

Räkna med att det svenska domarteamets insats kommer att diskuteras.

Olika åsikter

– Det var inte straff på något sätt, sa Atleticos målskytt Maxi Rodriguez när han intervjuades av Viasat efter matchen.

– Från min vy var det en femti femti-situation. Domaren var nära mig och först trodde jag inte att han skulle blåsa, men linjedomaren var säker och han kunde se situationen bättre, så jag tycker att det var straff, sa Liverpools Dirk Kuyt till Viasat.

– Jag är inte säker på att det var straff. Jag var först på bollen och hade det varit utanför straffområdet hade jag fått frispark. Men om det hänt i vårt straffområde hade jag varit rosenrasande. Sån är fotbollen, sa Steven Gerrard till nyhetsbyrån AP.