Hansson: Inte säker på att det var straff

Domaren tvekar om det omdiskuterade beslutet

Foto: Getty Images
Martin Hansson fick det hett om öronen efter beslutet om att ge Liverpool en sen straff. Ett beslut som han nu säger sig vara osäker på var korrekt.
FOTBOLL

Stefan Wittberg vinkade för straff.

Martin Hansson blåste för straff.

Nu tvekar Hansson om han gjorde rätt.

– Från min vinkel är jag inte övertygad om att det är straff, säger han till SVT.

Martin Hansson har haft en höst full av ifrågsatta straffbeslut, men allsvenskan i all ära. Det beslut han tog i går på Anfield har fått betydligt större uppmärksamhet. Det var då han på övertid bestämde sig för att döma straff för Liverpool sedan Steven Gerrard gått omkull i straffområdet.

– Det var absolut inte straff, rasade Atletico Madrids Maxi Rodriguez efter att Liverpool fått straff på tilläggstid.

– Jag är inte säker på att det var straff, sa Liverpool Steven Gerrard som föll.

Wittberg övertygad

Stefan Wittberg var dock övertygad. Han vinkade för straff och huvuddomaren Martin Hansson gick på sin assisterande domares linje. Ett beslut som han nu tvivlar på.

– Från min vinkel är jag inte övertygad om att det är straff, säger han till SVT.

Mer specifik än så vill han dock inte vara.

– Jag får inte uttala mig om specifika situationer enligt Uefas regler, säger han.

Wittberg har inte uttalat sig, men enligt Mariano Pernia, som var den som var i närkamp med Gerrard när denne gick omkull, så är Wittberg ångerfull.

– Linjemannen bad mig om ursäkt efter att han signalerat för straff. Han sade sorry, sorry. Det fanns fortfarande tid att rätta till det, men han gjorde inte det, säger Pernía till Radio Marca enligt DN.

Ingen kritik från Augirre

Straffen, som Gerrard själv dundrade in, betydde 1–1. Efteråt valde Atletico Madrids manager Javier Aguirre att inte kritisera Hansson.

– Jag var långt ifrån situationen så jag kunde inte se ordentligt. Men hur saker och ting förändras under en minut i fotboll. Vi var i åttondelsfinal och sedan släpper vi till en straff och det allting tas ifrån oss, men vi kan bara fortsätta kämpa, säger han.