Ingen Ekdal mot Real Madrid

Mellberg hoppas på spel

Foto: Bildbyrån
Albin Ekdal i ”den gamla damens” svartvita tröja.
FOTBOLL

Han har gjort sin debut i Serie A, men Champions League får Albin Ekdal vänta på. Den svenske mittfältstalangen är inte med i Juventus trupp till kvällens match mot Real Madrid.

Fyra svenskar hade kunnat komma till spel i kvällens Champions League, men nu när trupperna till kvällens matcher presenterats är det bara tre som är aktuella. Andreas Johansson är som vanligt given i danska Aalborg och endast en skada lär stoppa honom från att ingå i startelvan mot Villareal i en match som Aalborg måste vinna om minsta hopp om avancemang ska leva vidare. Mer realistiskt är kanske ändå förhoppningen att nå Uefacupen via en tredjeplats i gruppen och då skulle en poäng i kväll kunna få stor betydelse.

Källström i truppen

Kim Källström är långt ifrån given i Lyon. I senaste ligamatchen gjorde han ett piggt inhopp, men å andra sidan kom han in under de sista sex minuterna och han har det tufft för tillfället. Han är dock med i Lyons trupp till matchen mot Steua Bukarest och Källström och kompani går för tre poäng som skulle kunna betyda avancemang från gruppen. Olof Mellberg flyttade till Juventus till stor del för att få spela Champions League. Det har varit tunt med speltid, men i förra omgången mot Real Madrid fick han äntligen chansen.

Ingen Ekdal i truppen

Nu är han med i truppen till returmötet med de spanska giganterna och det återstår att se om han får chansen igen. Möjligheten till spel finns åtminstone för mittbacken. Så är det inte för Albin Ekdal. Talangen som gjorde sin Serie A-debut den 18 oktober, får fortsätta vänta på sin Champions League-debut. Kanske får han chansen i någon av de avslutande matcherna om Juventus säkrar sitt avancemang i kväll, men då krävs det seger samtidigt som Bate Borisov inte vinner sin match mot Zenit.