Fabregas ny lagkapten i Arsenal

– coh Wenger tar tillbaka Gallas i ödesmatch

FOTBOLL

Internt bråk, petad lagkapten och bara en vinst på fem matcher.

En förlust mot Dynamo Kiev i Champions leaguefotbollen skulle definitivt göra november 2008 till Arsene Wengers värsta månad under sina tolv år som Arsenalmanager.

I dag gav Wenger kaptensbindeln till Cesc Fabregas – och sa också att Williams Gallas kan få spela igen redan i morgon.

Foto: Foto: AP
Fabregas.

Att den klassiska Londonklubben är inne i en tuff period är redan klart.

Förlusten mot Manchester City, 0–3, kom sedan lagkaptenen William Gallas både petats och fråntagits lagkaptensbindeln sedan han skvallrat om interna stridigheter mellan spelarna i omklädningsrummet.

Och upp till Chelsea och Liverpool i tabelltoppen är det tio poäng efter bara 14 spelade omgångar.

En förlust mot Dynamo Kiev skulle också göra att det mer eller mindre säkra Europa-avancemanget inte är så säkert – och att det krävs seger i den svårspelade bortamatchen mot Porto i sista omgången för att inte Champions leaguesäsongen ska vara över redan till jul.

Går igenom tuff period

– Med ett starkt lag i en stark klubb så måste du ibland gå igenom sådana här perioder. Det handlar om hur väl du klarar av sådana här perioder som avgör hur det kommer att gå till slut. Jag menar att vi ska sikta på att vinna nästa match, och inte sätta andra mål än det, sade Arsene Wenger.

Fransmannen erkänner dock att det är en viss turbulens i truppen, men inte att det stör uppladdningen inför tisdagens match.

Har haft värre veckor

– Jag har haft värre veckor. Jag tittar alltid på mig själv i spegeln, även när vi vinner. Vi har inte en kultur i klubben där vi försöker skylla ifrån oss, utan vi står upp för det vi gör, sade Wenger.

Arsenalcoachen utsåg i dag, måndag, unge spanjoren Cesc Fabregas, 21, till ny lagkapten.

– Jag behöver inte förklara varför. Det är permanent, säger Wenger till Skysports.

Den förre kaptenen William Gallas tas också till nåder och finns med mot Dynamo Kiev i morgon.

TT/Sportbladet.se