Måstematch för Schusters Madrid

”Vi vill inte ha en avgörande match mot Zenit St. Petersburg”

Foto: AFP
På Dinamo Stadium kan Bernd Schusters öde som Real-tränare avgöras ikväll.
FOTBOLL

Två raka förluster mot Juventus har skakat om Madridklubben och den tyske tränare Bernd Schuster. Förlust mot Bate Borisov innebär att laget riskerar att missa avancemang till åttondelsfinal.

Det är en pressad tysk tränare som skickar ut sina spelare i den vitryska huvudstaden Minsk i kväll. Seger är ett måste, samtidigt som spanjorerna behöver en hjälpande hand av Juventus. Vinner Real Madrid samtidigt som italienarna tar poäng borta mot Zenit St. Petersburg är laget klart för vidare avancemang i Champions League.

Två motståndare

Men det är verkligen ingen lätt uppgift som väntar Real. Vitryssarna gör visserligen sin första säsong i Champions League, men laget har tagit poäng både mot Juventus och ryska rivalen Zenit. Dessutom har snön fallit över Dinamo stadion i Minsk. Den vitryska militären har ryckt ut för att skotta undan all snö från planen. Yttre förutsättningar som bör gynna hemmalaget. Förlust i kväll för stjärnspäckade Real Madrid, samtidigt som Zenit vinner över redan klara Juventus innebär att ryssarna passerar Madrid i tabellen. Då skiljer en poäng till Zenits fördel inför den sista omgången när lagen möts i Madrid.

Pressad Schuster

Den tyske tränaren Bernd Schuster ställs verkligen på prov i kväll. Två raka förluster mot Juventus (1-2 borta och 0-2 hemma) har ökat pressen på tysken som inte håller med om kritiken mot laget.

– Jag tyckte inte att vi spelade så dåligt mot Juventus, säger Schuster till Uefas hemsida inför matchen.

– Det viktigaste är att vinna i kväll och sen kan vi nå vidare kvalificering med hjälp av Juventus, fortsätter tysken.

Han vill till varje pris undvika en direkt avgörande match mot Zenit i den sista gruppspelsomgången.

– Jag vill helst inte spela en avgörande match mot Zenit eftersom vi har ligamatcher mot Sevilla och Barcelona runt det datumet.

När Juventus möter Zenit är Olof Mellberg tillbaka i startelvan. Mittbacken fick inte spela i seriefinalen mot Inter, men nu får han visa upp sig igen.