Mourinho fruktar bara Inter

”Jag är inte rädd för Panathinaikos”

FOTBOLL

Säsongens bästa match senast.

Då fruktar Jose Mourinho ett misslyckande i Champions League.

– Det är inte Panathinaikos jag är rädd för, det är oss själva, säger Intermanagern.

Jose Mourinho kom till Inter för att i första hand ta laget till Champions League-titeln. Ett första stort steg kan tas i kväll hemma mot Mikael Nilssons Panathinaikos. Tar Inter poäng så är de klara för åttondelsfinal och allt annat vore en stor skräll. Inte minst med tanke på att Inter tycks vara på väg mot storformen. I toppmatchen mot Juventus (seger 1–0), gjorde laget en näst intill perfekt match. Just där ligger dock faran, menar Mourinho.

– För tre dagar sedan spelade vi vår bästa match för säsongen mot Juventus och det finns en stor risk att vi går bakåt igen. Sådan är fotbollen. Erfarenheten säger mig att vi måste glömma Juventus för att vinna och Panathinaikos måste bli vår utgångspunkt. Om vi vinner så är vi gruppsegrare, om vi spelar oavgjort så är vi också vidare, men vi får inte glömma att om vi förlorar så har vi stora problem, säger Mourinho enligt Uefa.com.

Litar på Zlatan

Portugisen kommer som vanligt till stor del lita på Zlatan Ibrahimovic. Svensken är given i Mourinhos elva och offensiven är nyckeln för Inter i kväll. För även om ett kryss räcker för avancemang så är det en gruppseger och tre poäng som lockar Jose Mourinho.

– Det är inte Panathinaikos jag är rädd för, det är oss själva. Jag drar mig inte för att säga att vi är ett bättre lag. Vi kommer från olika verkligehter. Den grekiska ligan är inte lika bra som Serie A och Inter vill vinna Champions League, det gör inte Panathinaikos. Men stor motivation kan betyda mirakel och brist på motivation kan ge mardrömmar, säger han.