Inters chockförlust

Nilsson en vinnare i Milano

Foto: Reuters
Chocken Jose Sarriegi jublar efter sitt 1–0-mål i den 69:e matchminuten.
FOTBOLL

Inter är klart för åttondelsfinal.

Men det är ett skakat lag går vidare från gruppspelet.

På onsdagskvällen chockades laget av Panathinaikos som vann på San Siro med 1–0.

– Det är en väldigt stor vinst för oss, säger Mikael Nilsson till Viasat.

Inför matchen mot Panathinaikos var det inte motståndaren på andra sidan planen som Jose Mourinho varnade för. Nej, Inters portugisiske coach ville istället peka på faran med att tro att det skulle gå av sig själv bara för att laget gjorde en så bra match mot Juventus i ligan. Hans farhågor blev besannade. Inter spelade inte som ett lag utan slängde upp bollarna på chans mot Zlatan Ibrahimovic och Adriano på topp.

– Jag tycker inte att de skapar så mycket chanser förutom på slutet när de lyfter fram mycket folk och börjar slå långa bollar, säger Mikael Nilsson till Viasat.

Första halvlek bjöd hemmalaget egentligen bara på ett bra anfall när Cambiasso hittade Zlatan i djupled, men svensken kom lite för sent till bollen och lobbade över.

Ingen fruktan

Gästernas coach Henk Ten Cate hade å sin sida inför matchen talat om att laget inte fruktade någon motståndare, inte ens Inter på San Siro. Laget uppträdde dock försiktigt med en balanserad defensiv där Mikael Nilsson var en av pjäserna. Nilsson gjorde en bra match, precis som hela Panathinaikos och när chansen dök upp tog de den. På en hörna med 20 minuter kvar att spela tog José Sarriegi hand om en retur och kunde från nära håll stöta in matchens enda mål.

– Vi gjorde en väldigt bra match. Vi försvarade oss bra med hela laget. Vi hade ett par chanser, men ett mål var tillräckligt, säger matchvinnaren Sarriegi till Viasat.

Nilsson jublade

Inter jagade givetvis en kvittering, men spelarna fortsatte att uppträda som individer snarare än ett lag. Närmast ett mål kom inhopparen Julio Cruz vars nick dock räddades suveränt av Galinovic i gästernas mål. Trots förlusten är Inter klara för åttondelsfinal, men de tar sig inte vidare på något övertygande sätt.

– Jag lyckades inte förbereda våra spelare mentalt för matchen. Jag skyller på mig själv. Jag är ansvarig och jag är här för kritikerna, säger Inter-tränaren Jose Mourinho.

Panathinaikos har tagit greppet om andraplatsen sedan Anorthosis tappat 2–0 till 2–2 hemma mot Werder Bremen, Markus Rosenberg spelade fram till kvitteringsmålet. Zlatan deppade, men Mikael Nilsson jublade.

– Det är klart jag är nöjd. Det är en väldigt stor vinst för oss. Vi gör en bra match. Sedan om det är rättvis eller inte kan man diskutera, säger han.

Han har haft det tungt ett tag och varit petad ur laget, men nu är Nilsson tillbaka i startelvan.

– Ja, senaste månaden har jag spelat så det känns bra naturligtvis.

Fördel Panathinaikos

Inter leder gruppen med sina åtta poäng. Panathinaikos har sju poäng och Anorthosis har sex. De två sistnämnda möts i Grekland i sista omgången så det är bara ett av lagen som har möjlighet att passera Inter som alltså går vidare sämst som tvåa. För Panathinaikos räcker det nu med en poäng i avslutningen för att Mikael Nilssons grekiska gäng ska göra Inter sällskap i åttondelsfinalerna.

– Ja, det blir det. Men trots allt den här matchen var inget som vi räknade med även om vi trodde att vi kunde vinna. Vi har allt i egna händer och det är det som räknas. Vi spelar hemma och vi är starka hemma. Det ska vi nog klara av, säger han till Viasat.