Hotet: Ibra till Madrid

Utspel av Zlatans agent – går till hård attack inför ödesmatchen

Foto: Foto: GETTY IMAGES
uppladdning Zlatan Ibrahimovic, Mancini och övriga spelare är på plats i Manchester och i går genomförde de ett träningspass på Old Trafford.
FOTBOLL

Ödesmatch i Champions League.

Då går Zlatan Ibrahimovic agent Mino Raiola till hårt angrepp mot José Mourinho – och hotar med en flytt till Barcelona eller Real Madrid.

– Om Zlatan vill lämna, då kan ni vara säkra på att han gör det, säger Raiola till tidningen Il Giorno.

Zlatan Ibrahimovic står inför sitt livs match på Old Trafford i kväll. Den svenska superstjärnan har aldrig hymlat med att hans stora mål som fotbollsspelare är att vinna Champions League och efter 0–0 i den första åttondelsfinalen har Inter en jättechans att skaka de regerande mästarna Manchester United.

Angriper Mourinho

Men Zlatans drömmar kan slås i spillror av hans egen agent. I en intervju med Milano-tidningen Il Giorno går Mino Raiola till våldsamt angrepp mot tränaren José Mourinho – ett utspel som kan skapa onödig osämja i Inters trupp inför ödesmötet.

– Jag är säker på att Mourinho gör allt han kan för att komma till Real Madrid, men Zlatan tänker med huvudet. Tränaren måste å sin sida se till att inte upprepa sitt horribla agerande på transfermarknaden, när han fick Moratti (Inters president) att slänga bort en halv miljard medan han vinner med Mancinis lag. Vad mer? Han har förstört Maxwell, som jag tycker är en av Europas bästa ytterbackar. Men hade han flyttat på Ibra hade han redan varit sparkad, precis som han blev i Chelsea.

Gör som han vill

Det ska tilläggas att Mino Raiola även är Maxwells agent och att han därför har ett egenintresse i sina uttalanden. Men han ger sig inte med det. Enligt Raiola rycker både Real Madrid och Barcelona i Zlatan och han är noga med att påpeka att svensken går dit han vill.

”Skulle göra 40 mål”

– Förfrågningar, ja det finns alltid...

Vem?

– Real Madrid och Barcelona är villiga att göra allt för att ta honom. Ibra skulle göra 40 mål varje år i den spanska ligan och skulle sannerligen ha större chanser att vinna Guldbollen där.

Visst, men alla vet att Moratti aldrig skulle släppa sin svenska mästare...

– Jag vill göra en sak klar och tydlig. Om Zlatan vill lämna kan ni vara säkra på att han gör det. I alla hans övergångar, från Ajax till Juve och Inter från Juve har alltid spelaren fått sin vilja igenom...

FAKTA

Inters CL-facit senaste 10 åren:

2007/08: Ut i åttondelsfinal mot Liverpool med sammanlagt 0–3.

2006/07: Ut i åttondelsfinal mot Valencia med sammanlagt 2–2 och färre gjorda bortamål.

2005/06: Ut i kvartsfinal mot Villarreal med sammanlagt 2–2 och färre gjorda bortamål.

2004/05: Ut i kvartsfinal mot Milan med sammanlagt 0–5.

2003/04: Ut i gruppspelet.

2002/03: Ut i semifinal mot Milan med sammanlagt 1–1 och färre gjorda bortamål.

2001/02: Kvalificerade sig inte.

2000/01: Ut i tredje kvalomgången mot Helsingborg med sammanlagt 0–1.

1999/00: Kvalificerade sig inte.

1998/99: Ut i kvartsfinal mot Manchester United med sammanlagt 1–3.