”Stor besvikelse”

Zlatan till Sportbladet: ”Nicken nära att gå in”

1 av 5 | Foto: AP, Reuters, Getty Images
SLUTSPELAT Zlatans Champions League-äventyr tog slut redan i åttondelsfinalen. Trots flera försök på 2000-talet har super- stjärnan aldrig nått hela vägen i turneringen. Zlatan i duell med Michael Carrick.
FOTBOLL

MANCHESTER. Utslagen – men inte särskilt nedslagen.

– Jag tycker vi spelade bra i dag, och den där nicken...den var VÄLDIGT nära att gå in, säger Interstjärnan Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet.

Zlatan kom ut som en av de sista från Inters omklädningsrum efter 2–0-förlusten mot Manchester United och inte många trodde han skulle stanna och svara på några frågor.

Nöjd med laget

Men han gav först en gladlynt intervju till italiensk tv och började sen prata med Sportbladet.

– Vad ska man säga...vi var bra i dag, men det är ju ändå så att vi är utslagna. Man kan inte annat än känna en stor besvikelse efter det, säger Zlatan.

”Vi är besvikna”

Men är du nöjd med ditt eget spel?

– Man får inte tänka på det personliga när man har förlorat.

Du har väl aldrig gjort en bättre match i England, i alla fall?

– Som jag sa så tänker jag inte på det. Jag spelar i ett lag. Och vi är besvikna.

Du hade dina chanser.

– Ja, jag kan säga att den där nicken i ribban var VÄLDIGT nära att gå in.

Tung start

Hade ni slagit ut Manchester United om du gjort mål där?

– Det är svårt att säga, du vet. Men det är så lite som avgör hela tiden. Dom gör mål efter fyra minuter åsså ett till direkt i början på andra halvlek...sånt är jobbigt.

”Vidic professionell”

Du hade dina dueller med Nemanja Vidic. Men ni bytte tröjor med varandra efteråt och snackade lite. Fick du beröm?

– Äh, det var inget speciellt som sas. Han är professionell, helt enkelt, säger Inter-stjärnan.

FAKTA

Zlatans tunga Champions League-svit – aldrig kommit längre än till kvartsfinal

2001/2002 Ajax – FLOPP

Zlatan spelar bara två matcher i Champions League med Ajax som åker ut redan i den tredje omgången. Celtic slår ut Ajax efter 3–1 i första matchen och förlust med 0–1 i den andra.

2002/2003 Ajax – FLOPP

Ajax går till kvartfinal efter att ha slutat tvåa efter Valencia i andra gruppspelet. Ajax möter Milan och första matchen slutar 0-0. Men i returen vinner Milan med 3-2 och Zlatan och Ajax är utslagna.

2003/2004 Ajax – FLOPP

Går vidare till gruppspelet där man möter Milan, Celta och Club Brugge. Motståndet blir för svårt och Ajax slutar sist efter två vinster (mot Club Brugge och Celta) och fyra förluster. Milan och Celta går vidare.

2004/2005 Juventus – FLOPP

Zlatans Juventus tar sig vidare till åttondelsfinal mot Real Madrid. Första matchen vinner Real Madrid med 1–0. Men i returen vinner Juventus med 2–0 och tar sig därför vidare till kvartfinal. I kvartfinalen står Liverpool för motståndet. Liverpool vinner första matchen med 1–0. Den andra slutar mållöst och Zlatan och Juventus är ute ur Champions League.

2005/2006 Juventus – FLOPP

Tar sig vidare till åttondelsfinal mot Werder Bremen. Första matchen slutar 3–2 till Bremen men den andra vinner Juventus med 2–1. Eftersom Juventus gjort fler mål på bortaplan går laget vidare till kvartsfinal. I kvarten möter laget Arsenal som vinner första mötet med 2–0. Returen blir mållös och Juventus åker ut i kvartfinalen för andra året i rad.

2006/2007 Inter – FLOPP

Tar sig vidare till en åttondelsfinal mot Valencia. Inter förlorar inte något av matcherna. Första matchen på hemmaplan slutar 2–2 och returen i Spanien slutar 0–0. Men två insläppta mål hemma betyder att Inter missar kvartfinalen.

2007/2008 Inter – FLOPP

Tar sig återigen till åttondelsfinal men får tufft motstånd av Liverpool. Liverpool vinner första mötet på Anfield med 2–0. Zlatan och Inter kan inte göra något åt engelsmännen på hemmaplan heller. Torres fixar 0–1 till Liverpool som går vidare utan problem. 2008/2009 S Inter Tar sig till åttondelsfinal – igen. Och åker ut med ett engelskt lag – igen. Första mötet mot Manchester United slutade 0–0, men i går kunde inte Inter stå emot United.

Sammanställning: Malin Wahlberg