Arsenal klart för åttondelsfinal

Dansken Bendtner frälste Londonlaget

Foto: Reuters
FOTBOLL

Arsenal gör mål igen. Tacka dansken Nicklas Bendtner för det. Hans sena 1-0-mål mot Dynamo Kiev avslutade londonlagets 266 minuter långa måltorka och nu är ”Gunners” vidare till åttondelsfinal.

Med tre minuter kvar av avgjorde Nicklas Bendtner hemmamötet med Dynamo Kiev. Dansken tog snyggt ner höjdbollen från Fabregas och tryckte distinkt in bollen vid den första stolpen.

– Det var en svår match för oss med en motståndare som verkligen kämpade för att vinna, sa nye lagkaptenen Cesc Fabregas till Viasat Sport efter matchen.

Matchen såg annars ut att sluta 0-0. Det hade i så fall blivit Arsenals tredje raka match utan mål, men Fabregas geniala framspelning tillsammans med Bendtners distinkta avslut räddade Wengers manskap.

Jätteräddning av Almunia

Arsenal hade gått vidare även om matchen slutat oavgjort. Men tränare Arsene Wenger var säkert väldigt nöjd med att laget till slut lyckades spräcka den där målnollan.

Det hade dock kunnat sluta i totalt fiasko för londonklubben. I den 77:e matchminuten studsade bollen fram till en helt fristående Milevskiy i bortalaget. Dynamo-forwarden drog till med ett hårt skott på halvvolley, men Arsenals målvakt Almunia gjorde sig stor och fick bollen rakt på sig – en matchavgörande räddning skulle det visa sig.

Märklig utvisning

Efter 1-0-målet jagade ukrainarna förgäves en kvittering. Ett märkligt domslut gjorde att bortalaget fick avsluta matchen med tio man. Olexandr Aliyev skulle slå en frispark och flyttade på domaren som stod i vägen för bollbanan. Då halade domaren Alain Hamer från Luxemburg upp det gula kortet – Aliyevs andra i matchen – och därmed blev han utvisad.

Tre poäng för Arsenal innebär att laget tagit sig vidare från gruppspelet för sjätte året i rad. En mycket stark prestation. I den sista omgången möter ”Gunners” andraplacerade Porto, som efter bortasegern mot Fenerbache också är klart för vidare avancemang. Den matchen avgör vilket av de två lagen som blir gruppsegrare.

För ukrainarna Dynamo Kiev väntar med allra största sannolikhet spel i Uefacupen. Laget har tre poäng och sex plusmål att gå på inför sista gruppspelsmatchen med fjärdeplacerade Fenerbache.