Roma vände hemma mot Real Madrid

Vackert nummer av Totti

FOTBOLL

Roma var i brygga hemma mot Real Madrid.

Men laget vände 0–1 till 2–1 efter ett magnifikt konststycke av Francesco Totti.

Foto: AP

Som vanligt var det stökigt när det spelades fotboll i Rom och innan matchen knivskars en Madrid-supporter, uppger AP.

När matchen väl kom igång började det illa för italienarna. David Pizarro upphävde offsiden och Raul kunde styra in Gutis skott. Därmed är spanjorens rekordsiffra i Champions League 60:e mål. Och det var hans 62:a i någon av Uefa-cuperna, där han nu är lika med tyske bombaren Gerd Müller och en efter italienaren Filippo Inzaghi.

Men David Pizarro fick sin revansch och Guti lämnade planen som en förlorare. I 24:e minuten sköt han ett skott som via en Madrid-försvarare gick ribba in. Och med en halvtimme kvar av matchen avgjorde Roma.

Real visar svag form

Francesco Totti tog vackert ner en långboll och spelade fram Amantino Mancini som rundade målvakten Iker Casillas och rullade in avgörandet.

Förlusten var den tredje på fyra matcher för Real Madrid, en statistik som oroar tränaren Bernd Schuster.

– I våra senaste bortamatcher har vi inte spelat bra. I kväll gjorde vi det men vi utnyttjade inte våra chanser medan våra motståndare hade två-tre chanser och använde dom. Just nu saknar vi skärpan, sade Schuster till AFP.

Tona ner förväntningarna

Trots segern så ville Romas mittfältare Daniele De Rossi sänka förväntningarna inför returen.

– Jag vill inte släcka hoppet men jag vill påminna om att vi slog Manchester United med samma siffror förra året och alla vet vad som hände sen.

Då kom Roma med 2–1 till Manchester inför kvartsfinalreturen men blev utskåpade med hela 7–1.