Zlatan: Vi kommer att ta tre poäng

Zlatan är självsäker inför mötet med Inter: Känner mig allt bättre

FOTBOLL

BARCELONA. Bra sommarvärvningar och en av favoriterna att vinna Champions League.

Zlatan Ibrahimovic har bara gott att säga om sin gamla klubb Inter, men vem som vinner supermötet på San Siro tvekar han inte om.

– Vi kommer att ta våra tre poäng.

Foto: Foto: REUTERS
Inför matchen mot Inter har Barcelona tillgång till den italienska klubbens mest betydelsefulla spelare de senaste tre säsongerna. ”Vi kommer att vinna”, säger Zlatan.

Det är svårt att undgå vilka två spelare som har huvudrollen i morgondagens supermatch i Milano. Själv är svensken inte särskilt intresserad av att jämföra sig med Samuel Etoo.

– Det är media som skapar den här situationen. För mig mig är det ointressant. Jag kan inte prata för Eto’o, men jag tror säkert att han också är nöjd med sin situation. När andra spekulerar i vem som är starkast kan jag inte bry mig, det är inte mitt problem, säger Zlatan.

”Roligare och roligare”

José Mourinho har sagt att Samuel Eto’o är en bättre spelare än du.

– Vad José säger är upp till honom. Det betyder att han är nöjd och inte saknar mig och då är jag glad för hans skull.

– Folk som känner mig vet min kvalitet. Jag har inget att bevisa.

Zlatan säger att han har en bit kvar till toppformen, men att han närmar sig.

– För mig är det viktigt att spela för att hitta rytmen, när du funkar fysiskt får du ut mer kvalitet. Det man vill göra känns enklare. Jag känner mig allt bättre med mina lagkamrater och ju mer jag spelar desto roligare kommer det bli. Det kommer kanske inte att bli lättare, men det kommer bli mer Zlatan. Zlatan kommer att synas mer.

Inför matchen mot Inter har Barcelona tillgång till den italienska klubbens mest betydelsefulla spelare de senaste tre säsongerna, men att rycka in som expert tror inte Zlatan Ibrahimovic ska behövas.

”Inte ändra något”

– Guardiola har all information han behöver. Om han behöver något hjälper jag honom, men Inter har många nya spelare och sitt sätt att spela på nu. Guardiola vet hur han ska göra för att vinna.

Kommer ni anpassa ert spel efter motståndet?

– Barcelona har kommit långt för att de spelat som Barcelona. Vi ska inte ändra något.

– Det kommer inte att bli lätt, men vi kommer att ta våra tre behövliga poäng.

FAKTA

Zlatan om...

... skillnaden på spansk och italiensk fotboll:

– Det är svårt att vara anfallare i en stor klubb i Italien. Alla man möter vill försvara sig och blir lyckliga över en poäng. I Spanien möter Getafe Barcelona med att anfalla. Det säger allt.

... Inters chanser i Champions League:

– De är en av favoriterna, det blir så när man vunnit några titlar. Jag tycker att Inter är ett starkare lag nu än tidigare år. Fansen i Milano vill också vinna, eftersom Milan gjorde det för några år sedan. Jag är säker på att Inter kommer vinna Champions League nån gång.

... skillnaden på Pep Guardiola och José Mourinho som tränare:

– Två stora tränare. Jag känner Mourinho bättre eftersom jag haft honom längre. Båda två vill vinna allt, den inställningen gillar jag. Guardiola har vunnit tre titlar på ett år, Mourinho missar aldrig en detalj.