Här flippar Rooney ur

Byttes ut och hånades: ’Fansen är väldigt labila’

1 av 2 | Foto: Foto: GETTY IMAGES
ARG Wayne Rooney var inte glad när han byttes ut i början av den andra halvleken. Han tjafsade med hemmafansen och kastade skorna.
FOTBOLL

Manchester United tog tre tunga poäng i Turkiet (1–0). Men storstjärnan Wayne Rooney knäcktes av trycket från hemmapubliken – och reagerade med ursinne när han byttes ut.

– Fansen är väldigt labila här. Men man måste kunna hantera det, säger Alex Ferguson.

Manchester United hade stora problem i bortamatchen mot Besiktas, som inlett svagt i den turkiska ligan.

För att försöka få till en förändring bytte tränaren Alex Ferguson ut sin superstjärna Wayne Rooney mot nyförvärvet Michael Owen i början av den andra halvleken.

”Kastade skorna”

Men beskedet togs inte särskilt väl emot av den engelske landslagsmannen. På vägen ut mot bänken skakade han demonstrativt på huvudet och gav Owen ett löst, uppgivet handslag. Därefter ignorerade han sin manager, slängde glåpord mot hemmafansen – för att slutligen slänga sina skor i marken i vredesmod.

Men ”Fergie” var noga med att tona ner händelsens betydelse efteråt.

– Han kastade skorna vid avbytarbåset. Men jag såg inte om han gjorde något mot fansen och han har heller inte nämnt någonting om det, säger Unitedbossen till The Sun.

Scholes nickade till

Samtidigt medger tränaren att laget blev påverkade av de högljudda hemmafansen.

– Fansen är väldigt labila här. Men man måste kunna hantera det.

Trots att det var lagets store stjärna som gick ut United blev bättre efter bytet.

I den 77:e minuten dribblade portugisen Nani sig loss i straffområdet och sköt ett skott som målvakten Hakan Arikan inte hade en chans att hålla. Returen gick

i en båge till veteranen Paul Scholes som gjorde matchens enda mål med en säker nick i målets högra hörn.

”Bra att vinna här”

Och United kunde pusta ut.

– Det var bra att vinna här på bortaplan. Det är en utmaning eftersom atmosfären är enastående. Jag har aldrig hört så mycket ljud på en fotbollsarena förut, säger Ferguson.