”Kommer inte vara trevligt budskap...”

Zlatan kommer inte välkomnas som en hjälte

Foto: AP
HETT Zlatan kommer få ett hett – eller kyligt – mottagande på San Siro i kväll.
FOTBOLL

Inters supporterorganisation Curva Nord har inte förlåtit Zlatan.

När svensken i kväll återvänder San Siro kommer han mötas av en stor protestbanderoll från fansen.

– Det kommer definitivt inte vara något trevligt budskap, säger journalisten Andrea Ramazotti till Sportbladet.

Klockan 20.45 i kväll smäller det. Zlatan är tillbaka på San Siro för att möta Samuel Eto’o, José Mourinho och – en stor banderoll från Inters supporterorganisation Curva Nord.

– De har planerat sin banderoll ett tag. Det är många som undrar vad det kommer stå på den. Men det kommer definitivt inte vara något trevligt budskap, säger Andrea Ramazotti, fotbollsreporter på Corriere dello Sport.

Curva Nord skrev i veckan ett öppet brev där de förklarade att banderollen kommer stå i centrum för deras protest mot den förre skyttekungen. I övrigt ska svensken mötas med tystnad.

”Besvikna på honom”

”Han förtjänar inte vår uppmärksamhet. Vi kommer att sätta upp en banderoll, men det blir inga busvisslingar” stod det bland annat att läsa i skrivelsen.

Och även på planen kan det komma att gå hett till. Interspelarna Marco Materazzi, Sulley Muntati och Mancini har alla riktad kritiska ord om Ibrahimovic efter hans uttalande om att Inter efter en lång titeltorka vann tre ligasegrar under hans tre säsonger i klubben.

– Det blir intressant att se hur Interspelarna reagerar. Det var många som var besvikna på honom under hans sista tid i klubben, säger Andrea Ramazotti.