”Han såg att det var straff”

Eriksson i blåsväder - igen

Foto: Reuters
FOTBOLL

Glasgow Rangers skyller tisdagens 1-4-förlust mot Sevilla i Champions League på domaren Jonas Eriksson.

Svensken friade vid en misstänkt straffstation, trots att han enligt Rangers manager Walter Smith såg vad som enligt skotten var en solklar straff.

– Han såg det men valde att inte ta beslutet. Det måste man vara besviken över, säger Smith till skotska Daily Record.

I början av september blåste domaren Jonas Eriksson straff efter en mycket misstänkt filmning av Wayne Rooney i Englands möte med Slovenien. Nu är svensken i båsväder igen.

Glasgow Rangers är rasande på svensken efter att Eriksson friat vid en straffsituation i tisdagens Champions League-match.

”Måste visa ut spelaren”

Rangers Steven Naismith kom ren i straffområdet och såg ut att fällas av Abdoulay Konko. Eriksson viftade dock avvärjande.

– Domaren behövde ta två beslut. Ett: var det straff? Och det var det helt klart.

– Men den andra delen av beslutet är att han då måste visa ut spelaren. Det gör det jobbigt för domaren. I dag valde han att inte ta ett solklart beslut.

”Valde att inte ta beslutet”

Men Konko fick vara kvar på planen och kunde istället själv sätta 1-0 för spanjorerna, vilket sedan rann iväg till klara 4-1. Trots de stora siffrorna så är Smith övertygad om att matchen hade sett annorlunda ut om Rangers hade fått straffsparken.

– Det var ett avgörande beslut. Du kan kanske inte säga att det var en vändpunkt, men helt klart, när du spelar mot lag på den här nivån så behöver du ha marginalerna på din sida. Det hade vi inte ikväll.

– Han var perfekt placerad. De måste ta svåra beslut. Alla kan göra ett misstag. Men han var med i spelet och han såg det men valde att inte ta beslutet. Det måste man vara besviken över.

Sportbladet har sökt Jonas Eriksson för en kommentar.