”Fansen är smarta människor”

Benitez smörar för supportrarna inför dramat i kväll

Foto: Getty Images
Rafael Benitez under gårdagens presskonferens inför matchen mot Lyon.
FOTBOLL

Vinn eller försvinn!

I kväll avgörs Liverpools öde i Champions League.

Dessutom kan tränaren Rafael Benitez misslyckas med någon som ingen Liverpool-tränare gjort på 50 år...

Liverpool är riktigt illa ute i Champions League och måste vinna mot Lyon i kväll för att fortfarande ha en vettig chans att ta sig vidare till slutspelet.

Kan bli den sämste på 50 år

Laget har förlorat sex av de sju senaste matcherna och ytterligare en förlust skulle innebära att Liverpool är inne i en förlusttrend som klubben inte upplevt sedan Bill Shanklys tid – för 50 år sedan.

Inför ödesmatchen på Stade Gerland manar den hårt ifrågasatta tränaren Rafael Benitez till lugn och han gör allt för att supportrarna inte ska vända honom ryggen.

– Våra fans är smarta människor. De vet hur läget var i klubben när jag tog över och de vet vilket läge vi sitter i nu. Spelarna jobbar väldigt hårt, de är positiva och beslutsamma. De vet att det här resultatet är viktigt för klubben, säger Benitez.

Spanjoren skyller det mesta på skadeproblemen som härjar i laget.

– Det är inte lätt med skadekriser. Om något av topplagen i Europa hade förlorat fyra eller fem av deras bästa spelare plus fyra eller fem från bänken, då skulle de halta.

Gerrard saknas

Steven Gerrard, Glen Johnson, Martin Skrtel, Fabio Aurelio och Albert Riera saknas i kväll och Fernando Torres lär få spela på smärtstillande sputor.

– Folk inser inte hur viktiga Torres och Gerrard är förrän vi förlorar dem. Den här situationen är inte lätt för någon men vi ska göra vårt bästa för att lösa den.

Lyon toppar grupp E och säkrar avancemang vid ett oavgjort resultat.

Fiorentina har greppet om andraplatsen på sex poäng, Liverpool ligger tre poäng bakom.

Slagpåsen Debrecen är jumbo och fortfarande utan poäng.