Källström: ”Liverpool har problem...”

Lyon kan skjuta Pool ur CL

Foto: AP
Kim Källström.
FOTBOLL

Kim Källströms Lyon har ikväll chansen att slå ut Liverpool ur årets Champions League.

Svensken är också hoppfull inför drabbningen.

– De har problem med självförtroendet, säger Källström till Lyons hemsida.

Liverpool är piskade att vinna kvällens bortamatch mot gruppledaren Lyon. Fransmännen kan samtidigt säkra sitt avancemang vid ett bra resultat och svenske mittfältaren Kim Källström säger att engelsmännen har problem.

– Det är ett bra lag med bra spelare. De har inga problem med talang, utan med självförtroendet. Vårt mål är att vinna matchen. I våra huvuden finns bara en sak: Även fast ett oavgjort resultat kan säkra avancemanget så är det bara seger som räknas.

”De har ryggen mot väggen”

Lyon har så här långt imponerat stort i Europa-spelet och leder den på pappret tuffa gruppen, efter 2-1-segern borta mot engelsmännen i förra omgången, på maximala nio poäng. Liverpool har bara skrapat ihop tre poäng och Rafa Benitez har fått utstå hård kritik under säsongsupptakten.

– De har ryggen mot väggen, men jag tror ändå att de kommer att försöka spela som de gör hemma på Anfield Road. Vi kommer också göra samma match som där, vara täta defensivt men också försöka hålla i bollen och anfalla.

”Deras skador är deras problem”

Liverpool har också stora skadeproblem inför matchen. På förhand var tolv spelare osäkra till spel och i truppen saknas Steven Gerrard, Glen Johnson, Martin Skrtel och Fabio Aurelio.

– Deras skador är deras problem. Vi koncentrerar oss på vad vi ska göra säger Källström.