Liverpool på väg ur Champions League

Lyon kvitterade i 90:e minuten

Foto: VIASAT
FOTBOLL

När Ryan Babel dundrade in 1-0 i den 83 minuten trodde hårt pressade Liverpool-tränaren Rafa Benitez nog att tre livsviktiga poäng var i hamn i bortamatchen mot Lyon.

Men i den sista minuten slog Lisandro till och Liverpool är nu på väg ur turneringen.

– Vi har för många problem helt enkelt, säger Rafa Benitez till Viasat Sport.

Liverpool har hamnat efter i Premier League och är nu på väg ur Champions League. 1-1 mot Lyon innebär att engelsmännen måste vinna sina två återstående matcher och samtidigt samtidigt få hjälp av Lyon.

– Ibland har du otur. Vi har för många problem helt enkelt. Vi förlorade fyra-fem spelare och då är det svårt att fortsätta att prestera på samma nivå. Det blir mer nerver, säger managern Rafa Benitez till Viasat Sport.

Drömmål av Babel

Inhopparen Ryan Babel trodde sig nog ha ordnat tre poäng i den 83:e minuten. Holländaren vände in i planen och avlossade en kanon rakt upp i krysset till 1-0.

Men Lyons argentinske tekniker Lisandro ville annat. I 90:e minuten kom han igenom på djupet och kvitterade. Ett tungt slag för Liverpool som även föll på hemmaplan mot Lyon efter ett mål på övertid.

– Det är två sena mål som gör en enorm skillnad i gruppen, säger Rafa Benitez.

Pool måste få hjälp

Resultatet innebär att Kim Källströms, som spelade hela matchen, Lyon är vidare i turneringen. Laget leder nu gruppen på 10 poäng, sex före Liverpool på tredje plats.

Emellan lagen återfinns Fiorentina på nio poäng efter 5-2 mot Debreceni. Det innebär att Liverpool nu måste vinna mot Debreceni och Fiorentina för att ha en chans att gå vidare.

Samtidigt måste Fiorentina tappa poäng i sitt möte med Lyon. Blir det lika där krävs det dessutom att Liverpool vinner med mer än 2-0 mot Fiorentina. En jobbig matematik för Rafa Benitez.