Wernbloom fick 20 minuter mot Arsenal: ”Något att berätta för barnbarnen”

FOTBOLL

LONDON. Det var i alla fall roligt att komma fram, som det brukar heta.

Pontus Wernbloom, efter stryk med 4–1 mot Arsenal:

– Det här var skitkul! Nåt att berätta för barnbarnen, faktiskt.

Pontus.

Pontus har ju ordet Positiv som mellannamn och valde att betrakta AZ Alkmaars förlust från sitt eget perspektiv.

– Bara att få komma in här på Emirates och lira mot Arsenal ...det kändes stort. Och jag är jäkligt nöjd med mitt spel också. Hur länge var jag inne, förresten?

20 minuter.

– Okej. Men det kändes som 90. Jag var helt slut efteråt.

”Full rulle”

AZ-tränaren Ronald Koeman stoppade in Pontus vid ställningen 3–0, och svensken han knappt sätta fötterna på planen förrän Abou Diaby sköt 4–0 för Arsenal.

– Jag hade ju inte direkt inbillat mig att gå in och göra tre mål och bli hjälte, men jag tänkte ... vad i helvete är det här? Det var full rulle, rena hawaii-fotbollen. Roligt att vara med om, men det var ju tur att det lugnade ner sig.

En annan inhoppare, Jeremain Lens, reducerade till 4–1 och på så vis spelade i alla fall Wernbloom 1–1 i ”sin” match mot ett Arsenal (två mål av Cesc Fabregas, ett av en lysande Samir Nasri) i storform.

Den förre Blåvitt-stjärnan (”jag stängde av datorn när AIK gjorde 2–1 i söndags”) bytte tröja med Alex Song efteråt och såg alltså rätt muntert på tillvaron, trots allt.

– Ja, vi har Feyenoord på söndag och jag tror jag tog ett steg närmare startelvan. Jag stärkte mina aktier idag, sa han.

FAKTA

Champions League

Arsenal-AZ Alkmaar 4-1