Inters hot: Gnetspela

Ödesmatch i kväll – så ska Mourinho knäcka Barcelona

FOTBOLL

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic lämnade Inter för att vinna Champions League. I dag hotar hans gamla tränare att skicka Barcelona ut ur turneringen – genom att gnetspela.

– Jag vet inte om vi kommer att gå för oavgjort eller vinst, säger José Mourinho.

Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimovic har en tuff uppgift i kväll när han möter sitt forna lag Inter.

Barcelona spelar säsongens viktigaste match på Camp Nou i kväll och alla tänkbara ingredienser finns för att skapa maximal dramatik.

Om Rubin Kazan, med samma poäng som Barcelona men bättre inbördes statistik, slår Dymano Kiev samtidigt som Inter vinner på Camp Nou är Barcelona ute. Pep Guardiola har bara ett val och hans taktik är ingen hemlighet:

– Oavsett om Messi eller Zlatan kan spela måste vi attackera. Vi spelar för att vinna oavsett och om vi åker ur Champions League ska vi göra det med anfallsspel, säger Guardiola.

Rubin spelar först

Barcelona behöver troligtvis tre poäng med sig för att fortfarande ha ödet i egna händer inför den sista gruppmatchen borta mot Dynamo Kiev om två veckor.

Men José Mourinho är inte lika sugen på att satsa allt framåt och kommer att invänta resultatet i gruppmatchen mellan Rubin Kazan och Dynamo Kiev, som spelas före den på Camp Nou.

– Om Rubin vinner kommer Barcelona att få ta stora risker. Jag vet inte om vi spelar för oavgjort eller för att vinna. Står det 1–1 med fem minuter kvar vet jag inte hur jag kommer resonera. De här besluten tas under matchens gång, säger portugisen.

”Ingen marginal”

Leo Messis medverkan är osäker för katalanerna. Mer troligt är att Zlatan Ibrahimovic finns med i Barcelonas startelva och därmed får spela sin viktigaste match hittills för nya klubben.

– Det finns ingen marginal att göra fel. Hittills har vi haft lite otur i Champions League, men jag känner mig optimistisk och tror att det kommer bli som vi vill. Det är en jättematch, säger Zlatan till Fifa.com.