Kim ska begrava mästarskräcken

Lyon vill bryta den trista trenden: ”Vinna gruppen skickar en stark signal”

FOTBOLL

Ut två år i rad mot blivande mästarna.

Kim Källström, 27, vet hur det ska undvikas den här gången:

– Vi måste kunna vinna utan att spela bra.

Foto: AP
drömmer om titlar 2008 – ut mot Manchester United. 2009 – ut mot Barcelona. 2010 hoppas Kim Källström få ett roligare slut på CL-sagan.

Hans Lyon kan vara på rätt väg i Champions League. De två senaste säsongerna har Källström upplevt hur det är att åka ur i åttondelen mot övermäktigt motstånd.

2008 mot Manchester United och 2009 mot Barcelona, slutsegrare i turneringen respektive år.

– De fem senaste säsongerna har vi åkt på de blivande mästarna tre gånger (Porto, Man U, Barcelona), säger han till Le Parisien.

Vill skicka budskap

– Lottningen är viktig. Och vi skickar en stark signal om vi vinner vår grupp.

Källström har en nyckelroll i årets Lyon.

Med mittfältspartnern Jeremy Toulalan skadad får svensken dra ett tungt lass när fransmännen ska ordna minst en poäng borta mot Fiorentina ikväll.

Det skulle ge utmärkt läge för Lyon att vinna gruppen och få en bättre seedning inför lottningen av åttondelsfinalerna. Och troligen undvika lag som på allvar kandiderar till att ta hem hela turneringen.

1–1 mot superjumbon

Men då måste Lyon slipa bort de ojämnheter som funnit hittills under säsongen. I helgen blev det bara 1–1 borta mot superjumbon Grenoble i franska ligan.

– Vi skulle vilja spela med samma kvalité som vi hade mot Marseille och Liverpool var tredje dag hela tiden. Problemet är att vi inte är några robotar, säger Kim Källström.

– Man måste kunna vinna utan att genomföra perfekta matcher. Det är så man vinner titlar.

FAKTA

Viasat Sport 20.40

Champions league, Grupp E:

Fiorentina–Lyon