Jättefiaskot

Nattsvart Liverpool: mästarna från 2005 utslaget ur Champions League

Foto: getty images
FOTBOLL

Det här är motgången som kommer som en käftsmäll på alla Liverpool-fans världen över.

När Fiorentina vann mot Lyon med 1–0 stod det klart: Rafael Benitez Liverpool, mästarna från 2005, är utslaget ur Champions League.

Liverpool går minst sagt knackigt i Premier League. Men i kväll kom en ännu större chock: laget är utslaget ur Champions League, trots att Debrecen besegrades på bortaplan med 1–0 efter mål av David N'Gog. Fiorentinas 1–0-seger mot Lyon satte spiken i Pool-kistan.

Torres spelade inte ödesmatchen

Liverpool fick tillbaka lagkaptenen Steven Gerrard och ytterbacken Glen Johnson till mötet med Debrecen. Men Fernando Torres hann inte läka ihop för att kunna spela. Men allt det spelade ingen roll när Fiorentinas Juan Manuel Vargas gjorde matchens enda mål mot Lyon på straff.

Fiorentina skickade ut Pool

I Champions League används inbördes möten som avskiljare i stället för målskillnad när tabellen ska räknas ut. Med Fiorentina redan klart för avancemang kan Liverpool vinna den sista matchen

mot italienarna och ta sig upp på lika många poäng som tvåan Lyon, men det spelar ingen roll eftersom fransmännen tog en seger och ett kryss i de två mötena med Liverpool.

FAKTA

Klubbarna som är klara

Sex klubbar kan redan nu börja förbereda sig för att spela i åttondelsfinalerna i Champions league, som inleds 16 februari.

De här:

Grupp B: Manchester United.

Grupp D: Chelsea, Porto.

Grupp E: Lyon, Fiorentina.

Grupp G: Sevilla.

Grupp H: Arsenal.

Fotnot: Grupp A–D spelar femte gruppspelsomgången på onsdagskvällen.