”Vi blir bättre med Zlatan och Messi”

Xavi hyllar Ibra: Inte utbytbar

Barca toppar – Zlatan njuter.
FOTBOLL

BARCELONA. Lagkamraterna räddade Zlatan Ibrahimovics Champions League-drömmar. Till synes utan att sakna honom på planen.

Men för Xavi Hernandez är svensken inte utbytbar.

– Massor i vårt spel förändras när Ibra inte är med, säger Xavi till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic har aldrig gjort någon hemlighet av att en Champions League-titel är målet med sin nya klubb. I går fick han sitta kvar på bänken tillsammans med anfallskollegan Leo Messi, båda lårskadade, och se lagkamraterna ta sig an klubben han lämnade i somras.

– Jag känner mig säkrare med Ibra och Messi på planen, men båda spelarna löpte för stora risker att få skadeåterfall om de skulle ha spelat, förklarar tränaren Pep Guardiola valet att bänka sina två superstjärnor.

Ägde matchen

Det var upplagt för en rysare, men blev aldrig särskilt spännande. Redan innan avspark stod det klart att den andra gruppmatchen mellan Rubin Kazan och Dynamo Kiev hade slutat 0–0, ett resultat som gav hårt pressade Barcelona slagläge.

Katalanerna ägde matchen mot Inter på Camp Nou och redan efter en halvtimme stod det 2–0 till hemmalaget efter mål av Gerard Piqué och Pedro.

– Jag har aldrig tvivlat på laget, men både pressen och fansen har gjort det. I dag har vi självförtroende och spelar väldigt bra, säger Xavi, som var en av planens giganter.

”Förändras när Ibra inte är med”

I Zlatan och Messis frånvaro spelade Pedro, Thierry Henry och Andres Iniesta på topp. Och några större tecken på att de två anfallsstjärnorna saknades syntes inte.

– Det är klart att vi kan bli ännu bättre med dem. Jag gillar när alla bra spelare är med, säger Xavi.

Vad ändrar det i spelet för er?

– Massor i vårt spel förändras när Ibra inte är med. Vi vet att han ger mer djupledsspel och skapar mer i mitten. Ibra sjunker längre ner, spelet blir annorlunda, säger Xavi till Sportbladet.

De 90 000 åskådarna på Camp Nou fick se Barcelona, som inför matchen låg på tredje plats i tabellen, ta ledningen inför sista omgången av Champions League-gruppspelet.

Nu räcker ett oavgjort resultat borta mot Dynamo Kiev om två veckor för att Barcelona ska gå till åttondelsfinal i turneringen.

– Vi är inte helt klara, men det här var ett viktigt steg på vägen, säger Barcelona-tränaren Pep Guardiola.