Milan centimeter från jättefiasko

Lyckades rädda oavgjort hemma mot Marseille

FOTBOLL

Några centimeter.

Det var allt som skiljde Milan från att vara på väg mot ett praktifiasko i Champions League.

Men stolpen och ribban räddade italienarna.

– Det var en väldigt svår match, säger Milans tränare Leonardo till Viasat Sport.

Milan är redan långt efter Inter i ligan och Champions League är det som kan rädda nye coachen Leonardos säsong. Brassen kan tacka målramen för att den drömmen fortfarande ser ljus ut.

Brandao blev frispelad och hade helt öppet mål vid ställningen 1-1 i den andra halvleken. Men brassen fick smalbenet på bollen och styrde bollen i ribban.

Dida illa ute

I slutminuterna var Dida i Milans mål illa ute igen. Diawara nådde ohotad högst i luften men nicken gick i insidan av stolpen.

Det såg annars tidigt ut att gå Milans väg. Marco Borriello gjorde 1-0 i inledningen. Men hemmafansen fick inte jubla länge.

Kort därefter kvitterade Lucho Gonzales på en halvvolley efter en rörig situation och sedan var det mycket nagelbitande på San Siros läktare.

Fördel Milan i gruppen

Men Milan höll undan och fick med sig den viktiga poängen. Italienarna behåller därmed greppet om andraplatsen efter Real Madrid i gruppen. Seger över Zürich i sista omgången räcker nu för Milan som är en poäng före de jagande fransmännen.

– Det var en väldigt svår match. Vi fick första målet men tyvärr lyckades de kvittera efter fem minuter. Sedan blev det avvaktande. Men till slut blev det ändå ett rättvist resultat, säger Milans tränare Leonado till Viasat Sport.

Vid förlust hade det varit två poängs försprång för Marseille som möter redan klara Real i sista omgången.