Vinna eller försvinna

Pressen är stor på Inter och Mourinho inför kvällens ödesmatch

FOTBOLL

Ikväll är det ödesmatch på San Siro.

Vid förlust blir det inget slutspel för Inter i Champions League.

Då hotas dessutom tränaren José Mourinhos framtid i superklubben.

Pressad José Mourinhos Inter spelar ödesmatch mot Rubin Kazan ikväll. FOTO: AP

I alla fall om man får tro Interlegenden Sandro Mazzola utspel igår.

– Om Inter åker ur Champions League kommer Mourinho få gå innan årets slut, säger Mazzola – som under sin karriär spelade 17 säsonger i Intertröjan – till Radio Anchio Lo Sport.

Krav på seger

Ikväll ställs Inter mot Rubin Kazan i gruppspelets sista match. För att Inter ska vara säkra på avancemang krävs det seger.

Inför matchen ligger de på en andraplats med sex poäng. Lika många poäng har kvällens motståndare med ett mål sämre målskillnad.

Leder gruppen gör Barcelona med åtta poäng och sist ligger Dynamo Kiev med fem poäng. Alla lagen har chans på avancemang.

Men både Inter och Kazan är medvetna om att det bara är seger som gäller.

Senast de möttes i Ryssland blev resultatet 1–1.

Det ryska laget överraskade många när de i oktober på Camp Nou besegrade Barcelona med 2–1 och följde upp det med ett 0–0-reslutat på hemmaplan. Skulle de besegra Inter ikväll och gå vidare till slutspel är det den största skrällen i årets Champions League.

Upp till bevis

Men Inter har mycket att bevisa i Champions League-sammanhang. De senaste tre åren har de åkt ut i åttondelsfinal. Den italienska storklubben väntar fortfarande på en Champions League-titel.

Ett icke-avancemang skulle vara förödande för den fortsatta säsongen och Mazzolas utspel om Mourinhos framtid skulle kunna bli sanning.

Helt klart är det mycket som står på spel ikväll.