HYLLAD I NATT

”Det lär dröja innan någon hånler åt svensken igen”

REVANSCHEN Snacket om måltorka kan begravas – Zlatan Ibrahimovic slog till två gånger om mot Arsenal, och i natt hyllades han av brittisk press. ”Zlatan har inte längre ett skadat rykte i England efter den självsäkerhet han visade med sina mål”, skriver till exempel The Guardian. FOTO: GETTY IMAGES/ALL OVER PRESS
FOTBOLL

Här erövrar han England.

Zlatan Ibrahimovic var ifrågasatt av britterna, men med två vackra mål mot Arsenal pulveriserade han kritiken.

– Det lär dröja innan någon härifrån hånler åt svensken igen, skriver The Guardians Kevin McCarra.

I första halvlek brände han chanser. I andra krossade han fördomar.

Fram till i går hade Zlatan Ibrahimovic aldrig imponerat på den breda engelska massan och spelat tio raka tävlingsmatcher mot Premier League-motstånd utan att göra mål. Men under en sanslös kvart visade han hur man vinner respekt.

Messi-pass

Andra halvlek hade precis börjat när Leo Messi drog på sig markering och Zlatan dök i djupled bakom honom. Bollen var perfekt, svensken tittade upp, såg hur Arsenalmålvakten Manuel Almunia stod långt ute och lyfte in 1–0. Tretton minuter senare fick han en snarlik boll men struntade i finliret. Med en sträckt vrist bombade han in 2–0.

– Det är två liknande situationer. En var på kraft, en på känsla, beskriver han till Viasat Fotboll.

När han gick av planen sköt Arsenal två mål, men svensken beskrevs ändå som en vinnare i brittisk press i natt. Guardian ger honom en åtta i betyg, högst av alla, Daily Star kallar honom ”briljant” och Daily Mail berömmer 2–0-”rökaren”.

”Zlatan har inte längre ett skadat rykte i England efter den självsäkerhet han visade med sina mål i tredje fjärdedelen av matchen. Även om han assisterades av ett Arsenal-försvar som likaväl kunde lägga en röd matta längs hans väg” skriver The Guardians Richard Williams.

Slagläge

Barcelona har slagläge efter 2–2 och Zlatan Ibrahimovic hade alla lägen att fira hur han just hade överbevisat engelsmännen – men efteråt ryckte han bara på axlarna.

– Engelsmän intresserar mig inte. Om de kritiserar mig, det intresserar mig inte. För mig betyder inte två mål på engelsmännen att man är på toppnivå. Jag gjorde ju mål mot dem med landslaget, sa Ibrahimovic till Viasat Fotboll.

FAKTA

Så spelas returen

Tisdag 6 april.

Skadade/avstängda, Barcelona: Carles Puyol, Gerard Piqué. Arsenal: Cesc Fabregas, Andrej Arsjavin, William Gallas.

Sportbladets tips: Barcelona går vidare på en målfattig kryssmatch, men kommer ändå satsa framåt på Camp Nou. De hade 62 procents bollinnehav i går och kommer ha mer på tisdag. Den här chansen missar de inte.