Zlatan: ”Engelsmän intresserar mig inte”

Barçastjärnan tystade kritikerna med två mål

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic fick äntligen tysta de engelska kritikerna – med två vackra mål.

Efteråt skickade han en syrlig passning.

– Engelsmän intresserar mig inte. För mig betyder det inte att man är på toppnivå, bara för att man gör mål mot engelsmännen.

Zlatan Ibrahimovic hade aldrig tidigare nätat mot ett engelskt lag och på de brittiska öarna har man länge haft svårt att se svenskens storhet. Men mot Arsenal small det – två gånger om.

I 46:e minuten drog Pique iväg en långboll från backlinjen, Sagna hamnade på efterkälken och Almunia gjorde en sjuk felbedömning när han rusade ut. Zlatan tackade, tog emot – och lobbade bollen i mål.

”Inget bevis”

13 minuter senare smekte Xavi, världens bästa passningsspelare, fram en chipp till Zlatan som tittade upp, siktade och placerade upp bollen i nättaket, 2–0.

Men efteråt ville Zlatan ta ner betydelsen av att ha nätat mot just ett engelskt lag.

– Jag hade två mål innan de här två målen i dag, i Champions League, så... Engelsmän intresserar mig inte. Om de kritiserar mig, det intresserar mig inte. För mig betyder det inte att man är på toppnivå, bara för att man gör mål mot engelsmännen. Jag gjorde ju mål mot dem med landslaget. Men det är inte viktigt för mig att göra mål mot dem, det ger mig inget bevis på att jag är på toppnivå. Jag gör mitt jobb, jag ska vinna varje match jag spelar, och gör mitt bästa, säger Zlatan till Viasat Fotboll.

”Kommer sätta dit chanserna”

Trots ett gigantiskt spelövertag fick Barça ”bara” 2–2 efter att Theo Walcott reducerat och Cesc Fabregas dundrat in kvitteringen på straff.

– Jag försöker spela mitt spel hela tiden och hela laget attackerade från första minuten, det kunde lika gärna ha stått 0–3, 0–4. Men det är så det är i fotboll. Vi hade övertaget fullständigt, skulle ha vunnit matchen, men det slutade 2–2. Det var jobbigt såklart, men jag tycker ändå att 2–2 är ett bra resultat.

Inför returen på Camp Nou nästa tisdag säger Zlatan:

– Vi kommer ha övertaget, men kommer att sätta dit chanserna när vi får dem.