Här är Erik Nivas frågor och svar inför kvällens supermatch

FOTBOLL

Pep Guardiola sa att han aldrig tränat ett lag som spelat bättre.

Arsène Wenger konstaterade att han aldrig mött ett lag som spelat bättre.

I kväll är det retur i dröm­matchen mellan Barcelona och Arsenal.

Sportbladets Erik Niva har svarat på frågorna vi ställer oss inför matchstart.

Erik Niva.

Rätt kul senast, va?! Vad väntar vi oss ikväll?

– Mer av detsamma. Visserligen har Arsène Wenger pratat en hel del om betydelsen av att spela tajt och försöka hålla 0–0 så långt in i matchen som möjligt, men det förutsätter att man klarar av det. Och det tror jag inte att ett skadedrabbat Arsenal gör särskilt länge. Se i?stället fram emot en matchbild där Barcelona gör första målet – och Arsenal därefter inte har något annat val än att öppna upp sig och börja jaga.

Nyckelspelare?

– De där som vi inte riktigt vet vad vi får av. Klarar Samir Nasri att flytta in centralt och ta Cesc Fàbregas roll? Får Barcelona ihop ett mittbackspar av Milito och Marquez? Håller verkligen Sol Campbell fortfarande? Är Bojan Krkic äntligen mogen att spela center i en stormatch? Och vilken Manuel Almunia får vi se? Han som räddar 12 000 bollar – eller han som gör vanvettiga utrusningar mot fördärvet?

Vad betyder det att Zlatan Ibrahimovic är borta?

– Inte sådär extraordinärt mycket, även om det såklart i grunden är en försvagning. Barcelona tappar lite i tyngd, men har goda möjligheter att kompensera det med en förbättrad rörlighet. Efter två mål mot Athletic i helgen tycks Bojan Krkic nappat åt sig ersättartröjan från Thierry Henry, vilket alltså skulle innebära att de rödblå stället tre små kvicka hobbitar mot Arsenals halvskadade 35-åring Sol Campbell.

Vilken är då Arsenals chans?

– Att lite snabbt och lätt ­lära sig behärska ett nytt spelsätt. De senaste åren har det kvittat vilka motståndarna varit – Arsenal har alltid mött dem på sitt eget sätt. De har kontrollerat bollinnehavet, tålmodigt hållit bollen inom laget och tvingat de jagande motståndarna att blotta sig. Nu är bara problemet att Barcelona spelare precis likadant – fast bättre. Arsenal kan omöjligt vinna den här matchen genom att spela sitt eget grundspel. Har de något alternativ i lådan? Inläggsspel på Bendtner? Kontringsspel på Walcott?

Men inte klarar Arsenal det här, väl?!

– Nej, de gör väl inte det. Dani Alves beskriver det som att Arsenal behöver ”ett stort mirakel”, och jag får lov att hålla med. Vinner Arsenal den här matchen vore det klubbens genom tiderna bästa resultat i det europeiska cupspelet.