Robbens drömmål

United utslaget trots drömstart

FOTBOLL

Manchester United fick en drömstart.

Men trots det förlorade de. Bayern München vände.

Matchvinnare blev comebackande Arjen Robben med ett drömmål.

– Vi hade väldigt, väldigt mycket otur, säger Alex Ferguson.

Arjen Robben har varit vadskadad ett tag och var in i det längsta ett frågetecken inför kvällens Champions League-retur.

Men han spelade från start, vilket visade sig bli ett vinnande drag av Bayern Münchens tränare Louis van Gaal.

Sköt på volley

Efter 74 minuter slog Franck Ribery en vänsterhörna som gick till en helt omarkerad Arjen Robben vid straffområdslinjen. Robben kunde vänta in bollen och ladda vänsterfoten. Bollen gick i en perfekt bana och landade längst ut vid Edwin van der Sars högra stolpe. Trots att van der Sar sträckte ut så långt han kunde nådde han inte bollen, utan Bayern München kunde reducera till 3–2.

– Jag försökte hålla mig lugn. Jag hade kontakt med Franck och såg bollen komma länge. Jag försökte träffa den med tekik och inte så mycket med kraft, för om man träffar den med mycket kraft då går den oftast upp på andra ring, förklarar Ribery, som var på väg att bli utbytt just innan målet.

– De ville byta ut mig. Eftersom jag inte var hundraprocentigt frisk hade vi en överrenskommelse med läkarna att jag skulle spela max 60 minuter. Men jag kände mig bra och sa att jag ville spela mer, så det var bra.

Målet visade sig bli matchens sista, och Bayern München går därmed vidare till semifinal tack vare fler gjorde mål på bortaplan.

Det såg dock länge ut som att hemmalaget United skulle gå vidare ganska enkelt. Laget fick en drömstart då de redan efter drygt tre minuter gjorde 1–0 genom Darron Gibson.

Olic reducerade

Redan tre minuter senare ökade de vackert på till 2–0 genom Nani, och efter 41 minuter gjorde de 3–0 genom Nani, och de flesta trodde nog att matchen var avgjord då United ledde stort och spelade drömfotboll. Men redan två minuter senare kunde Ivica Olic reducera, och i den andra halvleken förändrades allt.

Fem minuter in i den andra halvleken blev nämligen Uniteds back Rafael utvisad efter sin andra varning, och Bayern München tog över det mesta av spelet.

Och efter 74 minuter kom så alltså Arjen Robbens läckra kvittering, vilket blev matcens sista mål. Bayern München är därmed vidare till semifinal, där de ställs mot Kim Källströms Lyon.

”Mycket otur”

Efter matchen var Uniteds manager Sir Alex Ferguson besviken, men inte på sitt lags spel.

– Det är inget som har saknats. Vi har gjort det bra, vi har spelat bra. Vårat spel i dag var exceptionellt, säger han, och fortsätter:

– Vi hade otur i dag, mycket mycket otur. Det var inte det bästa laget som gick vidare.