”Typiskt tyskar”

Utslagna trots drömstart – här är Sir Alex bittra bortförklaring

Foto: Foto: Getty Images
Bayernspelarna var snabbt framme vid domaren för att påpeka att Rafael borde visas ut. Brassen fick rött och det avgjorde matchen, enligt Alex Ferguson.
FOTBOLL

Bayern München knockade Manchester United, men Alex Ferguson var mer arg än ledsen.

I hans ögon hade motståndarna avgjort genom att omringa domaren och hetsa fram den avgörande utvisningen på Rafael.

– Alla sprang mot domaren. Typiskt tyskar, säger Unitedmanagern.

Sir Alex.

Inför matchen var domen hård:

”Vi mötte Robben flera gånger när han spelade i Chelsea. Det är inget vi oroar oss för, om jag ska vara ärlig”, sa Alex Ferguson.

Efter att holländaren hade skickat ur Manchester United ut Champions League var inte tonen nämnvärt förändrad. Ferguson vägrade fortfarande medge att Bayern München skulle ha varit värdiga vinnare.

”Vi var bättre”

– Vi spelade bättre i dag än vad de gjorde på sin hemmaplan, sa han och fortsatte:

– Vi har gjort bra ifrån oss, prestationen var utmärkt, men vi hade riktig otur.

Visst var prestationen utmärkt, men bara i en knapp halvlek. Då bjöds United på en lavin av chanser och Darron Gibson placerade in 1–0 medan Nani klackade in 2–0 och placerade in 3–0. Sedan kom de av tre smällarna:

Strax före paus vann Ivica Olic en närkamp med Michael Carrick och petade in 3–1. I andra halvlek drog Rafael på sig en andra varning och med en man mer volleysköt Arjen Robben in 3–2 som räckte för tyskt avancemang.

Utvisningen avgjorde

Enligt Ferguson var Rafaels utvisning avgörande för utgången, ändå skyller han inte förlusten på sin 19-åring utan på motståndarna som satte press på domaren Nicola Rizzoli.

– Den unge killen visade lite oerfarenhet, men det var de (Bayern Münchens spelare) som fick honom utvisad, sa Ferguson.

Arjen Robben missade första mötet med United på grund av en krånglande vad. Och efter att ha skjutit semifinalens vackraste volley avslöjade han att målet var nära att inte bli av: ögonblicket före hörnan signalerade tränare Louis van Gaal för byte.

– Äh, det kändes bra i vaden. Läkaren sa att jag skulle gå av efter 60 minuter, men jag sa åt honom (van Gaal) att vänta. Det gick bra, säger Robben.