Historiskt, Källström

Kim spelade Lyon till första semifinalen: ”Nu kan allt hända”

FOTBOLL

BORDEAUX. För Kim Källström var det karriärens skönaste nederlag.

Trots förlust mot Bordeaux har Lyon för första gången någonsin nått semifinalen i Champions League.

– Jag tror inte att man kan förstå hur stort det här är. Det är roligt att vara med om något historiskt, säger Källström till Sportbladet.

Våren 2010 är Lyon ett av Europas fyra bästa lag.

De må ha förlorat den andra kvartsfinalen mot Bordeaux med 1–0, men försprånget från hemmamatchen i förra veckan var tillräckligt.

Nu har Kim Källström och de andra tagit sig dit klubben aldrig tidigare varit, ända fram till en Champions League-semi.

– Jag tror inte att man kan förstå hur stort det här är. Det är fjärde året jag är här, och varje år har vi sagt att: ”Någon gång måste det hända”. Nu är vi där. Det är spännande och roligt att vara med om något historiskt.

”Upp och ner”

I de tre tidigare slutspelsmatcherna har Källström fått börja på bänken. Nu var Jean II Makoun skadad, och svensken gjorde 90 stabila minuter på det centrala mittfältet.

– Det är ju de här matcherna man vill spela, det är ju detta som allt handlar om. Det är tre Champions League-matcher som jag inte startat i nu på slutet, men man får ta det lite för vad det är, lite upp och ner. Vi har ett skickligt lag med många bra spelare, men det blir fler matcher.

Ja, det blir ju det. Härnäst väntar Bayern München i en oviss semifinal.

”Tar hand om Messi”

– Klurig uppgift, såklart, men vi vet att vi är kapabla att slå dem. Jag tror att de kommer att bli väldigt tajt, otroligt jämna matcher. Men nu är det bara att tuta och köra, nu har vi inte så mycket att förlora. Oftast är det ju så, att när man väl kommit förbi det största hindret så rullar det bara på. Hade vi slagit ut Madrid för att sedan förlora mot Bordeaux hade det känts otroligt bittert.

Är det nu realistiskt att tro att Lyon kan vinna Champions League?

– Om man ser på lagen som är kvar så känns ju absolut inte vi som favoriter, men det är så otroligt mycket som kan hända. Titta på Bayern idag, de ligger under med 2–0 efter sju minuter, men nu står de där som vinnare. Barcelona är givetvis storfavoriter, men det är inte alltid favoriterna som vinner. Och skulle man ta sig till final så är det bara en enda match. Där kan allt hända om man har en bra dag.

Den där Messi är inget att oroa sig för.

– Nänä. Honom tar vi hand om utan problem, haha.