Barças uppladdning – 100 mil i buss

Foto: Reuters
FOTBOLL

100 mil i buss.

Vägen mot Champions League-finalen har blivit längre än väntat för Barcelona.

Särskilt för lagets längste spelare.

– Det var inte en rolig resa för något, men eftersom jag är mycket lång, så var det extra tråkigt för mig, säger Zlatan, enligt holländska Telegraaf.

Askmolnet över Europa har lagt krokben för Zlatan Ibrohimovic Barcelona inför Champions League-semifinalen borta mot Inter.

I går fick laget packa in sig i en buss för att påbörja den långa resan mot Milano. Laget övernattade i Cannes innan man i dag avverkade de sista milen mot Zlatans gamla hemstad.

”Längesedan jag gjorde en bussresa”

Inte de bästa förutsättningarna inför stormatchen i morgon?

– Resan har inte varit lätt, men jag åker hellre 14 timmar buss än ser på semifinalerna på tv. Det här är naturens krafter och inget vi kan råda över, säger Barcelonatränaren Pep Guardiola till spanska Sport.

Han får medhåll av Zlatan Ibrahimovic:

– Det var länge sedan jag gjorde en bussresa. Det var inte en rolig resa för något, säger Zlatan som inte direkt har kroppslängden med sig, i det här fallet.

– Det var tråkigt, eftersom jag är lång. Men jag ska inte klaga, säger han.

Ville flytta matchen

Om spelare och tränaren inte var alltför negativt inställda var det andra ord från klubbens sportdirektör Txiki Begiristain. Han hade gärna sett att Uefa (Europeiska fotbollsförbundet) flyttat matchen.

– Uefa måste vara flexibla. Jag vet att det inte är så många datum att spela på men du måste försöka göra så att ett lag inte får en sådan här fördel, i det här fallet hemmalaget... säger han till AFP.

– Att låta fotbollslag resa med buss tillhör en förlegad tid.