Kim: Jag tänker inte hålla igen

Gult kort – då missar Källström drömfinalen

FOTBOLL

Kim Källström, 27, är nära.

Bayern München eller en varning kan stoppa honom från en drömfinal.

– Jag tänker inte hålla igen, säger han.

Riskerar avstängning Även om Lyon skulle gå till final i Champions League tvingas Kim Källström att stå över den om han drar på sig en varning i den andra semifinalen. Fem av hans lagkamrater är i samma sits. FOTO: ANDREAS BARDELL

Det första gula kortet kom borta mot Fiorentina i höstas. Det andra i andra kvartsfinalmötet med Bordeaux för ett par veckor sedan.

Svenskens Lyon ska vända 0–1 från första semifinal i München – och Källström behöver hålla sig borta från ytterligare en varning.

Sedan kan han komma att ställas mot Zlatan Ibrahimovic och en drömfinal mot Barcelona.

– Vi måste flytta upp positionerna lite mer än i München. Ta initiativet, attackera och vinna med minst två mål. Vi vet att vi kan klara av det.

”Det går inte att tänka på”

– Samtidigt kan vi inte anfalla för hårt för då kommer Bayer München straffa oss. Det gäller att hitta rätt balans, säger Kim Källström.

Och så måste du undvika en varning.

– Tyvärr så är vi jättemånga, sex stycken, som står på varning. Det hör till på något sätt. Det går att inte tänka på det.

Så säger alla.

– Ja, men så är det. Det går inte att spela annars. Jag tänker inte hålla igen.

För en vecka sedan ställde askmolnet till det och Lyon tvingades åka buss till München.

Den här gången är det tyskarna som får en jobbigare uppladdning. Bayern München spelade borta mot Borussia Mönchengladbach i lördags.

Lyon fick ledigt helt från ligaspelet för att kunna ladda för Champions League-semifinalen.

– Vi har varit på hotell sedan i lördags. Klubben ville att vi skulle komma bort från allting. Det är den största matchen jag upplevt sedan jag kom till Lyon.

– Med tanke på hur slitna vi var inför den första semin och med allt strul som var kring den matchen – så har vi nytta av vilan nu. Annars hade det inte haft så stor betydelse.

”En tråkig historia”

Lagom till det första mötet med tyskarna briserade härvan kring en nattklubb i Paris där framför allt Bayernspelaren Franck Ribéry anklagas för att ha utnyttjat en minderårig prostituerad.

Bland de utpekade finns även Källströms nuvarande lagkamrat Sidney Govou och tidigare Lyonspelaren Karim Benzema.

Du känner ju några av de inblandade. Vad tycker du om situationen de hamnat i?

– Egentligen har jag ingen lust att kommentera det. Det känns lite konstigt att några av dem blivit kallade som vittnen, men alla har blivit utpekade som att de gjort något fel. Alla har blivit dragna över en kam, säger Kim Källström.

– Men det där varit en tråkig historia på alla sätt och vis.

FAKTA

Kim Källström om ...

...sin drömfinal i Champions League:

– Lyon står givetvis på ena sidan. Sedan har ju Barça stått för det finaste och effektivaste spelet de senaste åren. Det hade varit riktigt roligt att få spela mot Zlatan.

...vilka han ser som matchvinnare i Lyon:

– Lisandro (Lopéz) har smällt dit väldigt viktiga mål. Han kan göra mål igen och sedan har vi (Hugo) Lloris i kassen som gjort många avgörande räddningar. Men det är en sådan match där alla i laget måste göra en fantastisk insats för att vi ska ta oss till final i Champions League.

...frågestunden på danska efter första semifinalen:

– Haha. Den var riktigt rolig. Efteråt. Jag sa verkligen till reportern innan att jag inte förstår någon danska – och så körde han på bara. Jag stod och funderade på om jag skulle svara något – men jag hade verkligen ingen aning om vad han frågade. Jag var helt borttappad.