Så ska Camp Nou knockas

Mourinho: Den här matchen är en dröm

FOTBOLL

BARCELONA. I november lämnade han Camp Nou som en slagen och uppgiven man.

I kväll intar José Mourinho sin gamla arena med överläge, segervittring – och sedvanlig näsa för psykologisk krig­föring.

– För oss är den här matchen en dröm. För Barcelona har det blivit en besatthet, säger Intertränaren inför semifinalen ­i Champions League.

Foto: REUTERS
SUPERHJÄRNAN José Mourinhos taktik knäckte ­Barcelona förra veckan. Kan han upprepa den bedriften i kväll är hans ­Inter i Champions League-final. ”För Barcelona har Champions League blivit en besatthet, en tvångstanke. För Inter handlar det om stolthet”, säger han inför matchen.

När Inter kliver in på Camp Nou i kväll gör de det med två måls överläge på regerande mästarna Barcelona. Det är en situation som skiljer sig rejält från när lagen senast möttes här i november i gruppspelet och José Mourinho fick resa hem efter 0–2-förlust och en av lagets svagaste insatser.

– Barcelona är bättre på allt, de har bättre ­spelare, bättre supportrar och bättre tränare än Inter, sa Mourinho då.

”Ett annat lag nu”

Nu leder Inter Serie A och har gjort en prickfri resa genom Champions League-slutspelet, med Chelsea och CSKA Moskva som offer, och vände 0–1-underläge till 3–1-seger mot Barcelona i första semifinalmötet förra veckan på San Siro.

– Vi är ett annat lag nu jämfört med i november. Barcelona är detsamma. Det enda som är viktigt nu är att Inter-drömmen slår in. Jag kan inte säga att det är min personliga dröm att vinna Champions League, eftersom jag redan gjort det, men för den här Intergenerationen är det en dröm. För Barcelona är det inte en dröm, det är en tvångstanke, säger Mourinho på presskonferensen dagen innan match.

”Besatta av Champions League”

Hur skiljer det sig?

– Champions League har blivit en besatthet för Barcelona. En dröm är renare än besatthet. Det här handlar om stolthet för Inter­spelarna, för Barcelona handlar det om en tvångstanke. Den kallas Madrid och Bernabéu­stadion.

Hur märker du det?

– Jag kom hit -97 och vi hade en cupfinal på Bernabéustadion. Det var som att vinna VM när de fick stå där med den katalanska flaggan. Jag säger inte att det är positivt eller negativt, det är antimadridism.

”Jag bryr mig inte om Mourinho”

José Mourinho har uppmanat sina spelare att genomföra en schyst match och inte ge domaren problem.

– Vi ska göra hans jobb lätt, men Barcelonaspelarna är bra på att kasta sig och falla, säger Thiago Motta.

Barcelonas tränare Pep Guardiola vill inte gå i polemik med motståndarna.

– Med all respekt så bryr jag mig inte om Inter, om deras tränare eller deras spelare. Jag bryr mig om mitt lag. Det är klart att vi är upprymda, alla pratar om den här matchen och folk kommer fram på gatan. Det är ett privilegium att få göra sitt jobb när hela världen intresserar sig för det.

FAKTA

MATCHERNA I MATCHEN

HÖGERBACKEN

Inters högerback Maicon vann på knock mot landsmannen Dani Alves på samma position i Barcelona i det första mötet ­lagen emellan. Förutom kvällens match handlar brasse­matchen också om startplatsen i Dungas landslag i VM i sommar.

HJÄRNKAMPEN

José Mourinho vände 0–1-underläget till 3–1-seger förra veckan på San Siro. ­Taktiskt ­raderade han ut alla Pep Guardiolas farliga ­vapen och portugisen går in i kvällens batalj med ett litet psyko­logiskt övertag på Barcelonatränaren.

BRÖDRAMATCHEN

Interanfallaren Diego Milito kommer av allt att döma att ställas mot Barcelonas mittback Gabriel Milito, eftersom Carles Puyol är avstängd. Det blir första gången de argentinska bröderna möter varandra med sina respektive lag.

ANFALLSMATCHEN

Inter fick Samuel Eto’o plus en massa pengar när man sålde Zlatan Ibrahimovic till Barcelona i somras. Ingen av de två världsanfallarna har hittills kommit upp på den nivå de höll i sin förra klubb. I kväll är det hög tid att visa vilken klubb som köpte smartast i somras.